onsdag 26 december 2007

slut på julen


så var julen slut. eller i alla fall nästan. allt är ju kvar men det där man jagat efter eller emot i flera veckor har nu passerat. och det känns lite tomt. men också skönt. fick en massa fina paket och bebis var fantastisk hela julen. hon älskar sällskap. det är tydligt det. som sin mor.

så här i efterhand känns det lite hemskt att ha lurat hit svärföräldrarna från trygga landet och snön. de var inte helt tillfreds med att vara i storstan utan snö. men nu har de varit det en gång. jag ska inte tjata igen... tror ändå att de uppskattade mötet med bebis lite grann.
här är hon. den fantastiska. just nu känns det otroligt att hon tog sig igenom. känner av mina cystor igen. väldigt jobbigt när de gör sig påminda. mycket skönare när jag kan låtsas att de inte finns. har ju liksom ingen lust att redan börja fundera på om vi vill få syskon eller inte till bebis. varför måste de komma tillbaka. det hade varit så skönt om de bara kunnat vara borta nu. men det är dom inte. dom ligger därinne och växer i en takt som jag inte har kontroll över. i slutet av januari så vet jag ungefär hur snabbt. och hur snart det blir dags för en ny operation. suck. men vi har bebis och det är stort i sig. en envis underbar bebis.

lördag 15 december 2007

julklänning


så var bebis julklänning färdigsydd. hittade en fin blomma på tygkassen från Gudrun Sjödén. använde den som en liten applikation. blev mindre tomtedräkt då. trots den röda velouren.

bebis har nu varit på ett fyratimmarsäventyr med mormor och morfar. ska bli spännande att se vilket skick hon är i när hon kommer hem. förmodligen hungrig. har inte lyckats få henne från amningen än. men om någon månad kanske. vi får se.

nu hägrar soffan en liten stund.

torsdag 13 december 2007

en mössa

det blev en mössa. har stickat frenetiskt två kvällar i rad och här är slutresultatet. fick inspiration av house on hill road. mönstret hittar du här. det går så mycket lättare och bättre att sticka när garnet är anpassat till både mönster och stickor.

håller också på att sy en liten julklänning till bebis. bara två sömmar kvar men tråden håller på att ta slut. det är så jobbigt. men kanske kanske det räcker. hoppas det.

imorgon är det fredag. och helg. det är skönt. vi har inga riktiga planer. kanske en glöggfest. dricker inte glögg men det kan ju vara trevligt ändå. vi MÅSTE göra färdigt vårt pepparkakshus som nu gått över till att bli ett helveckasprojekt. suck. hoppas innerligt att det blir fint. annars blir jag nog lite ledsen. inte egentligen. men kanske lite.

söndag 9 december 2007

välsignad

idag blev bebis välsignad i kyrkan. det var fint. hon är väl inte känd som den med störst tålamod men det gick väldigt bra. hon var så fin i sin lilla klänning. sen var vi hemma hos mormor och morfar med en massa av hennes små kompisar och stora kompisar. här är hon med två av dom. inte ens den minsta som bara är åtta veckor sitter still. spännande.

nu är vi trötta. gjorde smörgåstårta till 20 personer. de blev väldigt goda. men det blev lite hetsigt där i morse när de skulle garneras. men allt går att lösa.

imorgon ska vi handla julklappar. om vi är riktigt duktiga kan vi bli klara imorgon. hoppas på det. då kan man börja inslagningen sen. det är det jag gillar mest med julen. fina paket. funderar fortfarande på årets tema. men jag har bestämt att det måste bli en lightversion i år. eftersom bebis finns. men lite fint ska det ändå vara.

ska skriva färdigt tack och julkorten nu.

fredag 7 december 2007

envishet vs dåligt tålamod

ibland är det jobbigt att vara jag. förutom att jag har extremt dåligt tålamod är jag också sjukligt envis. men den här gången var det bra. det blev en kofta. trots att den första totalt misslyckades. och den här blev fin. tycker jag själv. och bebis är varm i den. det är viktigast.

nu sover hon igen. hon är så fin. hon åt precis. mitt i maten pausade hon och gnuggade ögonen. innan hon tog ett nytt tag och åt färdigt. underbara bebis.

måndag 3 december 2007

cystor

idag är det lite synd om mig. mina värsta aningar besannades. jag har två cystor. en på varje äggstock för att vara exakt. jag opererades för snart två år sedan. då tog de bort en mellanstor cysta från mina ena äggstock. som en klementin var den ungefär. nu var de stora som vindruvor. alltså inte lika illa. men ändå dåligt.

vi hade tur som fick bebis. en väldig tur. men det är så klart ändå jobbigt. och snålt. varför måste jag få cystor igen. kunde inte någon annan ta några cystor? men det är bara att bita ihop. snart är det jul. och sen är det sommar. tiden går ju vidare. ändå.

söndag 2 december 2007

advent

mysig helg. men kanske lite för mycket för bebis. igår var vi i gustavsberg med fina vännerna. varje år har flera keramiker och andra försäljning vid advent. lite billigare än vanligt. en del grejer är sekunda. men det bästa är att det är så mysigt. man går runt. och stressar. man vill inte missa något bra. samtidigt som man inte vill köpa nåt bara för att man är där. det blir lite jobbigt. men i år lyckades jag komma hem nästan nöjd. hade dock velat köpa två muggar till. köpte fyra muggar en vacker vit ullfilt och lite småsaker. fantastiskt nöjd. eftermiddagen spenderade vi hos mina föräldrar. janssons och julmust.

idag tände vi första ljuset. och jag har gjort en liten julgrupp i min kruka som jag gjort själv. och en liten krans till dörren med blåbärsris. det hemskaste var att blåbärsriset hade börjat spricka ut med nya löv igen. i november. eller december är det ju nu. sen gick vi på adventsgudstjänst. det är så mysigt. alla julpsalmer. tända ljus och sånt. det var bra. sen kom familjen hem hit och åt julgröt och skinkmacka. vi skulle ha åkt till syster efter det. men bebis hade lite för många intryck att smälta så vi stannade hemma. och det var nog bra. men nu sover hon. sött.