torsdag 21 februari 2008

fantastisk mönstermormor

jag har letat efter ett bra tunikamönster överallt. utan att hitta något. så idag tog jag en tripp till mormor. tänkte att vi kunde skapa ett nytt. men hon letade i sina gömmor och hittade ett helt fantastiskt mönster från 80-talet. vi justerade lite och har klippt till ett testtyg och hittills verkar allt bra. jag ska bara hitta tid att sy ihop det hela. funkar det ska jag införskaffa det tyg jag vill ha. tunikan kommer att bli vårens och sommarens plåga. i olika former. så snart jag har något lägger jag ut det.

något hemskt som hände idag var att bebis ramlade ner från en vuxensäng med huvudet före. jag har aldirg känt mig som en så dålig mamma som då. hon grät som hon aldrig gråtit. förutom när hon såg dagens ljus för första gången. det var hjärtskärande. och alla säger att det ska de igenom. usch. hoppas det aldrig händer igen.

tisdag 19 februari 2008

borta bra...

vi är inte hemma. de målar våra fönster. så vi bor i hus. och det är konstigt. jag är egentligen väldigt mörkrädd men den här gången är jag inte det. kanske är jag redo för hus. men med största sannolikhet inte. jag vet inte hur jag blev en lägenhetsmänniska men på något sätt är jag det ändå. vi har ju landet i dalarna och mina föräldrars hus. det räcker mer än väl. än så länge.

söndag 17 februari 2008

kära vän


jag glömde din födelsedag. bedrövligt. i alla år, sen jag föddes, har du funnits med mig. nu är du ju lite långt borta men du finns ändå nära mitt hjärta. och jag blir alltid lika glad när vi ses. så älskade vän, du vet vem du är. STORT GRATTIS på 31 års dagen. voulez-vous. puss och kram och nyp i stjärten.

fredag 15 februari 2008

en till liten kjol



ikväll blev det en till liten kjol. med bebis initial. måste köpa dragkedja till jackan jag håller på att sy. den jag köpte var för lång. väldigt frustrerande.

idag kom maken hem. han har varit bortrest i två nätter. det var så mysigt att få vara med honom hela eftermiddagen, en helt vanlig fredag. vi hann både handla och gå på långpromenad. först var det strålande sol sedan började det snöa helt hysteriskt mycket.

bebis åt tacos för första gången ikväll. hon fick plocka själv. tortilla, köttfärs, guacamole, gurka och ost. hon var väldigt nöjd och verkade tycka att det var riktigt gott. hon tycker alltid om att äta det vi äter. och det bådar ju faktiskt gott för framtiden. jag var tydligen väldigt petig med mat när jag var liten, är det fortfarande. men hon verkar våga testa det mesta. det är bra.

torsdag 14 februari 2008

kedjestygn


tack var den fantastiska broderibloggen har jag ikväll provat på mina första kedjestygn. jag broderade bebis initial i hennes lilla kjol.

annars har vi haft en hektiskt dag här. bebis har haft tre kompisar på besök. fullt ös hela dagen. men det var mysigt. sen blev det även två långpromenader. det behövs efter en prisbelönt kladdkaka, death by chocolate. bebis har lärt sig att resa sig denna vecka, på riktigt. så nu ställer hon sig lite överallt. bland annat vid en vägg som här nedan. det är fantastiskt. och så roligt att se hennes snabba utveckling. än så länge är hon ju bara sju månader även om hon närmar sig sin åttonde.

söndag 10 februari 2008

overall till bebis

så var den klar. den blev väldigt stor. men det är ju bra. då har hon att växa i. ska prova den på henne ordentligt imorgon när hon är vaken.

mönstret kommer från bornetoj 0-3 år. sydde i finspårig machester och fleece. den blir nog varm och go, trots brist på snö.

lördag 9 februari 2008

liten kjol


igår sydde jag en liten kjol till bebis. fick en massa småbitar av svärmor när vi var där. det kommer bli en hel massa små kjolar och klänningar. väldigt enkel modell. 120 cm tyg. 1 cm nertill och 2 cm upptill för att få plats med resåren. klart. kanske gör en till imorgon.

har även köpt allt material för att kunna sy hennes overall nu. den måste jag nog börja med imorgon för det är helt klart kris på overallfronten just nu.

onsdag 6 februari 2008

semlor

igår bakade jag semlor. de blev så goda. arlas recept på minisemlor använde jag. fast det blev mediumsemlor. mini var för litet. hittills har jag ätit 4 stycken. det är ändå ok med tanke på att de är så små. eller så är det dåligt. helst vill jag ha godis, men då måste man gå och handla och det orkar jag inte.

idag tog jag mig an projektet sy en giraff. det blev inte riktigt som jag tänkt mig och lite för pilligt för att jag ska tycka att det är roligt. får se om jag kan förstora upp mönstret. om det är möjligt kanske jag försöker igen.

annars är det en overall till bebis som ligger och väntar. måste bara köpa fleece först. måste göra det snart för bebis nuvarande overall är för liten.

tisdag 5 februari 2008

kryper

glömde det viktigaste. bebis kryper. det har hon gjort i mer än en vecka nu. hon har en alldeles särskild stil. först kryper hon vanligt standardkryp sen tar hon vänster ben som om hon ska sätta sig men hon fortsätter krypa. och ibland tar hon till med att gå med båda fötterna fast med båda händerna i marken. mycket speciellt. men väldigt fint. och framåt kommer hon ju. det är huvudsaken. men trösklar är fortfarande lite svårt. hon tycker att de är läskiga. kan stå och hänga väldigt länge vid en tröskel. ibland räddar jag henne men oftast låter jag henne testa. hon är fin min bebis. och jag är kär.

väva löpare


min svärmor vet vägen till mitt hjärta. i helgen var vi hos bebis farmor och farfar. det var mysigt. ibland tycker jag det är lite svårt att vara där. de är väldigt traditionella. hon gör allt husarbete och han gör lite det han vill. ofta bra projekt men kanske inte det som är viktigast och har högst prioritet. och det gör mig lite ledsen. för i mina ögon känns det som att hon både jobbar heltid på jobbet och i hemmet. han är hemma och är sjuk från jobbet, har varit det länge. jag vet inte. det kanske är dumt. eller ja det är helt klart dumt att lägga energi på hur andra har det. det är ju upp till dom. men det blir lite för nära när det är makens föräldrar. min make är inte alls så. men kanske är jag rädd att han en dag blir det.

hur som helst. vi var där i helgen. och jag fick väva. det har jag inte gjort sedan gymnastiet och det var så kul. jag vävde en hel löpare på en dag. varpen hade suttit där en hel massa år utan att någon vävt. men nu är den i alla fall färdigvävd. och den blev fin. jag hade nog inte köpt den men nu har jag ju gjort den själv så några dagar får den nog ligga på mitt bord.