fredag 28 mars 2008

jobb ändå

helt plötsligt. mitt i natten återfann sig viljan och kraften att börja jobba igen. jag kunde inte sova på över en timme. tankarna snurrade runt. och jag insåg att jag ju faktiskt är ganska så väldigt kompetent. och att jag klarat en massa saker. själv. i motvind. och att det gått bra.

nu i dagsljuset är jag inte så kaxig längre. vilket ju i sig är väldigt motsägelsefullt. men jag gick upp och skrev ner tankarna. för en gångs skull. så några finns kvar.

tisdag 25 mars 2008

frustrerad

ikväll är jag frustrerad. jag har tänkt börja söka jobb. jag har ett jobb men vet inte hur välkommen jag är tillbaka dit. så jag ska söka jobb. men jag är inte redo att jobba än. och då är det svårt att leta reda på inspiration till att skriva bra ansökningsbrev.

jag vill helst bara vara med bebis. och maken. varför kan man inte bara få vara det.

det värsta är att jag vet att om jag bara kommer till ett jobb kommer jag att vara 100% engagerad igen. det är ju så klart bra. men jag vill inte tappa det här. det har varit och är min bästa tid någonsin.

lördag 22 mars 2008

kakburk blir syburk



jag har letat syburk. men inte hittat någon bra. min fula i plast gick sönder. då är det tur att man har svärföräldrar med en stor lada på gården. i den ladan finns allt. från småspik till sängar till hyvelmaskin. och i ladan fanns en kakburk. fantastiskt fin. och den har nu blivit min syburk. alldeles perfekt. band i den ena. tråd i den andra. och knappar och annat i den tredje. det krävs inte mycket för att göra mig glad.

fredag 21 mars 2008

borta igen

sitter i svärföräldrarnas trapp. annars hör jag inte bebis om hon skulle vakna i vårt rum en trappa upp. ja hon är den enda och den första. men det är lite skönt att sitta här. nära de andra men ändå själv.

jag längtar hem. till de egna rutinerna. aldrig trodde jag att jag skulle bli så rutinfixerad som jag är nu. men livet med bebis blir så mycket enklare när man följer de små rutinerna. hemma har vi ju inte två våningar heller. vi hör om hon rör sig minsta lilla. smidigt så.

annars är det skönt att bli ompysslad. som vanligt får man mat minst varannan timme. det är nästan som att vara nyfödd. mat framför näsan innan man hinner blinka. kommer att bli en chock för magen att komma hem igen. till ett halvfullt kylskåp.

måndag 17 mars 2008

en liten sommarklänning


sydde en liten sommarklänning till bebis idag. i samma tyg som min tunika. så nu matchar vi. mor och dotter. inte riktigt min grej. men tyget var så fint. och vi måste ju inte ha det på oss samtidigt. fast risken finns ju.

nu ska jag äta glass med ohoy chokladsås.

söndag 16 mars 2008

en tunika till


har gjort en tunika till i helgen. med små blommor. den ser verkligen inte alls ut som den andra. plus att jag ändrat modellen något.

nu har bebis lärt sig att dricka ur nappflaska själv. hon lutar huvudet LÅNGT bakåt och ser väldigt söt ut. hon har även börjat smacka med läpparna och säga mm mm när det är dags för mat. eller om hon vill smaka det vi äter. hon är jätterolig.

något som är mindre roligt är att hon lyckats smitta sin lilla kompis. som inte fick bli smittad. känns jättetråkigt. och jag skäms lite. fast vi bestämde att umgänge skedde på egen risk. det är en faslig tur att det är påsk och långledigt. annars hade vi blivit väldigt uttråkade. det blir vi nog ändå. förlåt.

fredag 14 mars 2008

en tunika


tunikan är färdig. det var ett måste. vi ska ut och äta ikväll. på grill. utan bebis. och jag hade inget att ha på mig. nu har jag det.

och vi reser inte nu. kanske i juli. hoppas på det.

skönt att det är helg.

torsdag 13 mars 2008

att resa eller inte resa


vi funderar just nu fram och tillbaka på om vi ska åka till england i maj. den oekonomiska sidan av mig säger res. den andra tvekar.

jag bodde där i en massa år för ännu massa mer år sen. och sedan dess längtar jag tillbaka. minst en gång om året. och då säger maken att vi ska åka. och det brukar vi göra. men nu har vi bebis. och vi ska resa till mallorca med familjen i mitten av juni. är det dumt att åka till england också.

vi har fortfarande inte flygit med bebis. och det har vi sagt att vi bör göra innan mallorca. och jag längtar dit. lite hem. på något sätt. men det finns också en hel drös med saker som vi borde köpa här hemma. pengar växer ju inte på träd när man är föräldraledig. det är synd. hur ska vi göra.

tisdag 11 mars 2008

blåsippan ute i backarna står


troligen min sämsta bild hittills. men ja. det är blåsippor. och dom såg jag på min promenad idag. det är vår.

en liten röd tröja



det blev en tröja igår. helt egen modell. och bebis är fortfarande inte frisk. det är så tråkigt. hon skulle må så bra av att få leka av sig lite med sina små kompisar. men jag har insett att om vi leker för tidigt så kommer de också att bli sjuka. och då får vi inte se dom på ytterligare minst en vecka. det är det inte värt.

igår kom ett mail från min mammavän med en lång lista på saker vi måste göra de närmsta sju veckorna innan hon flyttar härifrån. det enda jag vill göra är att sitta hemma hos henne med vår andra mammavän (som för övrigt också ska flytta. men bara inom stan.) och prata och äta chokladkaka. så mycket och ofta vi bara kan. innan det är för sent. men det är nog bra att komma ut också.

helst vill jag inte träffa dom alls. jag är så dålig på hej då. har alltid varit det. när jag var liten gömde jag mig när folk skulle åka hem. det vill jag göra nu med. men inser att det inte riktigt är ok. inte när man är vuxen. så jag ska ge mig ut på en massa utflykter under sju veckor. och sen är sommaren nästan här och då är maken ledig. det blir nog bra. jag ska klara även detta.

lördag 8 mars 2008

spegeln är uppe



och nu väntar en äppelkaka som maken bakat. mums.

en rosa kudde


ok. som väntat har vi inte gjort allt som vi tänkt. men en rosa kudde har det blivit. den sitter nu i soffan. och en grön matta har inhandlats. den ligger på bebis golv. kanske också har hittat en liten minibokhylla till bebis. vi får se. den kräver färg och jag vet inte om det är ett smart projekt just nu.

men det viktigaste idag var mitt cv. och det ser helt annorlunda ut. jag visade det för en vän som jobbar med sånt. hon sa att det VERKLIGEN kunde ändras. lite förnärmad blev jag. men när vi nu suttit och ändrat så känns det väldigt bra. jag kan söka jobb. och jag kanske till och med får ett. tack du fina vän. du är ovärderlig. och jag kommer att sakna dig. hårt. men det vet du ju redan.

mycket att göra

idag är en sån där dag då vi ska ta igen allt man inte hinner göra under veckan. eftersom bebis har fått ett eget rum ska vi leta matta och lite möbler till henne. jag vill sätta upp våra nya fina spegel som jag hittat på ett loppis i västerås. jag tänker sy min rosa soffkudde. sen måste vi också tejpa fast vår plastduk i bordet så att bebis inte drar av den. och sen finns det en mängd mer saker som vi bör göra men jag tror att det får räcka. vi får väl se.

solen skiner så vi borde nog sätta oss i sandlådan för första gången också.

onsdag 5 mars 2008

en liten kompisklänning

igår blev kompisklänningen färdig. hoppas de gillar den.

bebis mår fortfarande inte helt bra. vill inte äta eller dricka. men å andra sidan är jag inte heller särskilt hungrig eller sugen. ikväll blir det pannkaka. hoppas att det går ner. hon brukar gilla att själv plocka med maten.

tisdag 4 mars 2008

magsjuka


här har vi fått magsjuka. bebis kräktes ner hela sin säng och maken igår. det var hemskt. hon gjorde det i sömnen. men hon vaknade raskt när hon hörde badvattnet skvala. hon älskar att bada. det är tur. nu ligger hon här bredvid mig helt utslagen. liten plutt. vi hoppas bli bättre snart. och jag längtar hårt till maken kommer hem i eftermiddag. min hjälte.

måndag 3 mars 2008

munkjacka och små byxor



nu är munkjackan nästan färdig. det är bara de små detaljerna kvar. det jobbiga och tråkiga. så jag sydde ett par byxor istället. brun finspårig manchester och röd mudd. använde som vanligt mönster från bornetoj.

nu har jag lovat att sy en klänning till en väns bebis så det är väl bara att sätta igång med det. när maken är hemma igen ikväll.

söndag 2 mars 2008

gamla leksaker



nu är vi äntligen hemma igen. vi fick komma hem i fredags. hjälp vilket kaos det var här då. damm överallt. vi fick storstäda hela kvällen. och syster kom och hämtade vår soffa. så nu har vi bytt sovrum. och bebis har tagit över vårt. men hon sover kvar med oss fast i sin säng. men nu har hon ett eget rum. mysigt. det ska bara inredas. och vi ska ta det i sakta mak. har jag lovat mig själv och maken. vi får se hur det blir med det.

när vi var hemma hos föräldrarna fick bebis leka med mina gamla leksaker. bland annat en fantastiskt fin telefon. en sån telefon som inte finns längre. med snurrskiva. men bebis fattade galoppen. och denna vecka har hon lärt sig att man håller luren till huvudet när man pratar. det funkar tydligen också med fjärrkontroller.