tisdag 27 maj 2008

makens födelsedag


jag lär bebis dåliga saker. som att gå och småäta tårta direkt ur kylskåpet. men vad ska man göra när man själv är så sugen att man svimmar och bebis ser och säger mumma. det är ju mest banan och jordgubb. kan jag ju alltid intala mig själv.

ikväll ska jag lura ut maken på galej. eller mest mat. jag har fixat barnvakt utan att han vet. ska bli mysigt.

annars har jag sytt små leggings åt bebis i randigt tyg. de passar finfint till hennes röda converse som morfar köpt.

söndag 25 maj 2008

en klänning till mig


idag var det mors dag. jag fick en teckning av bebis och spa av maken. det ska bli väldigt mysigt. vi ska gå tillsammans bara han och jag. det blir bra det.

jag har sytt en klänning till mig själv idag. hittade tyg på dollys. det var nog ämnat som skjorttyg men nu blev det klänningtyg istället. jag använde mönstret jag beställde från usa. built by wendy 3835. lätt att följa. och jag är nöjd med resultatet. tänkte göra en liten blus också. när jag orkar. och har råd att köpa mer tyg.

gjorde ett rutincellprov i fredags. och sedan dess har jag haft ont i magen. det står överallt att det inte ska göra ont. men om det gör det. vad gör man då. så jobbigt. jag blir orolig att de ska ha kommit åt något. någon sammanväxning. men så är det säkert inte. hoppas jag.

torsdag 22 maj 2008

dag tolv - projekt luktärt

nu är där 25 små ärtor. eller stänglar om man hellre vill det. de vill ut i solen. de är hela tiden på väg ut. men jag ska vänta till juni. så att de klarar sig. jag saknar 6 stycken. planterade 31.

ikväll fick jag lyxbehandling. maken shamponerade och hårblåste mig. det gjorde han ofta när vi var nykära och nygifta. finns inte lika mycket tid till det när bebis är överallt. hon kan också kamma sig. hon har en liten borste. hon har även borstat min lugg. så fint.

så liten och så bestämd. imorse ville jag klä henne i rosa från topp till tå. vilket är svårt för hon äger inget rosa. jo ett par små byxor. som hon ärvt. jag vill inte att hon ska vara ett kön. jag vill att hon ska vara en individ. men det är så svårt. och ibland färgas jag av de utanför. i världen. då blir jag arg. eller mest trött kanske.

nu sover maken. bäst att jag lägger mig bredvid. annars blir jag nog trött imorgon med.

onsdag 21 maj 2008

orättvist


tänk att man kan bli så glad av att se sig själv i spegeln. underbart. bebis älskar att gå fram till sig själv i spegeln. hon kan stå där och prata med sig själv länge. såvida hon inte har några saker att flytta från ett skåp till ett annat. så att mamma och pappa inte hittar det.

ett par i vår bekantskapskrets har fått sin efterlängtade bebis. och den mår inte bra. och det gör ont i hela min kropp. det känns så fel. det ska inte hända dom. det ska inte hända någon över huvudtaget. den där stunden på förlossningen och bb ska vara underbar. innan man kommer hem till sitt nya hem med sin nya familjemedlem. det ska vara den bästa tiden. jag vill så hårt att det ska gå bra. att bebisen ska orka. och klara av livet här utanför. för ingen är värd någonting annat.

lördag 17 maj 2008

dag sju - projekt luktärt


luktärtsprojektet är riktigt trevligt. efter bara några dagar stack den första ärten upp. sen hände inget på några dagar och nu är det helt plötsligt 17 små stänglar. väldigt fina. jag hoppas att de överlever.

bebis har tredagarsfeber. det har varit väldigt jobbigt. hon har varit sjuk i nästan fyra veckor med hosta och förkylning och när maken åkte bort passade hon på att komma upp i över 40 graders feber. och när febern äntligen lagt sig kom det en hel drös med prickar över hela kroppen. jag fick panik och trodde det var mässling. jag är evigt tacksam till den snälla sjuksköterskan som kom hem och tittade på bebis och sa att det bara var tredagarsfebern. de ville inte ha prickar på vårdcentralen.

bebis är fortfarande väldigt mammaklänging men nu äter hon lite igen. det är bra. men hon har inte samma finess när hon går längre. kan ha att göra med att hon i princip sov bort tre hela dagar.

idag ska vi måla bebis skåp som vi hittade på blocket. ska bli väldigt spännande. det ska bli vitt. vi får se om det blir bra. hoppas det.

söndag 11 maj 2008

dag ett - projekt luktärt


mitt hundrade inlägg. inte illa. tiden har susat de senaste veckorna. vädret har varit underbart och varje ledig stund har spenderats utomhus. inte många sekunder framför datorn.

i veckan fick jag en mammaväns överblivna luktärtsfrön. hittade en fin beskrivning över hur man gör krukor i tidningpapper hos parkettodlaren. och nu står de i fönstret och väntar på att komma upp. hoppas jag.

två mammavänner har lämnat och flyttat. det är tomt. men har ändå gått bättre än väntat. fast häromdagen såg jag en svart vagn och en turkos fleece och jag stannade till. kunde det vara hon. så klart inte. hon bor ju i göteborg. sorg. och telefon är inte samma som verklighet. vi har ju aldrig haft en telefonrelation. vi har umgåtts på riktigt. men i sommar ses vi igen.

känner av min cysta. jobbigt. den har jag kunnat trycka undan väldigt länge nu och det har varit så skönt. men när den väl gör sig påmind strömmar tankarna. vill inte medicinera. opereras hellre.

nu ska vi ut i värmen igen. synd att man inte får klaga. för det är många projekt som ligger och väntar och det går inte när solen skiner som aldrig förr utanför fönstret.