söndag 28 september 2008

blå klänning


vilken helg. solen skiner från en klarblå himmel. vi bjöd några vänner på brunch igår och idag har vi varit i parken och lekt med alla löven. så underbart.

eftersom vi vaknar ganska tidigt på morgnarna har jag hunnit sy en klänning åt mini idag. en blå. ska köpa samma tyg till mig imorgon och göra något liknande.

och igåreftermiddag hann vi med en trip till ikea. och hör och häpna - de hade den vita magnettavlan där. varför finns den då inte på nätet. så irriterande. hur som helst så sitter den uppe nu. rummet börjar så smått komma på plats. det känns kul. och det är mycket tack vare inspiration och hjälp från morkarin. jag behövde en knuff i rätt riktining.

what a week-end. sun is shining from clearblue skies. yesterday we hade friends over for brunch and today weve been to the park and played around with all the leaves. lovely.

since we get up quiet early in the mornings i managed to sew a dress for mini. a blue one. might get the same fabric for myself.

yesterday we managed a trip to ikea. and much to my surprise they did have the white magnetic board. so thats been put up now. the room is slowly falling into place. thanks to the inspiration and help from morkarin. i needed a push in the right direction.

fredag 26 september 2008

namnbyte

jag byter nu namn på bebis till mini. känns inte riktigt som att hon är en bebis längre. även om hon alltid kommer att vara min bebis. men nu är det mini som gäller. inte helt ok men jag kommer verkligen inte på något bättre. kan inte så gärna kalla henne barnet. alldeles för opersonligt.

hur som helst. jag håller på att bli galen. inreder minis rum och det blir bättre och bättre för var dag som går. MEN nu är jag på jakt efter en vit magnettavla. en sån ikea har haft. men hör och häpna den finns inte längre. jag skulle ha den i hennes höjd också skulle vi ha roliga magneter där som hon kunde leka med. ikea visar bara upp silver och svart. jag vill ha vit. så nu är jag arg. det är dumt.

men det är fredag och det är fint. riktigt finfint. vi ska läsa nu. maken lånade bok till mig. en överraskningsbok. jehåvasjäveln. hittills väldigt bra. och lite sorglig. innan det läste jag en sorts kärlek. väldigt sorglig. men bra. om vi inte ses - trevlig helg!

changing name on baby to mini . shes not really a baby anymore. although shell always be my baby girl.

anyway im going crazy. decorating minis room and its getting better and better but im stuck. i want a white magnetic board. and i want to get little magnets for her to play with. but ikea who used to have them in stock dont anymore. at least not on the net. only black and silver. and i want white. so im mad. its stupid.

but its friday and thats nice. real nice. were going to go to bed and read now. husband borrowed a book for me. a suprise book. jehåvasjäveln (jehova bastard). so far so good. and a bit sad. before that i read love life by ray kluun. so sad. but a good read. until next time. have a lovely week end.

torsdag 25 september 2008

alldeles för stor


skulle sy en liten klänning tänkte jag. det gick väl så där. den blev HUR stor som helst. jag fattar ingenting. tänkte att det skulle bli en kort söt sak som hon kunde ha med fina strumpbyxor. men det får vi vänta med till nästa höst känns det som. som tur är var det resttyg. ska köpa det tyg jag vill ha. kanske imorgon.

idag var jag och shoppade loss hos morkarin. oj vilken affär. jag blir glad bara av att stå där inne. där någonstans ligger min framtid. inte i butiken då men i miljön. kan inte riktigt beskriva. huvudsaken är att jag själv vet.

the plan was to make a small dress. didnt really turn out that way. it is huge. i dont get it. thought id make a sweet short thing that she could wear with tights. but if thats going to happen well have to wait for next autumn. luckily enough it was only scraps. might buy the real thing tomorrow.

today i went mad at morkarin. that shop is just amazing. i get happy just by standing in the shop. somewhere in there lies my future. not in the actual shop but in that kind of environment. cant really describe it. main thing is that i know what i mean.

onsdag 24 september 2008

fimpa eller inte


idag var jag cool. jag vet att jag är lite konstig men de senaste dagarna när jag har parkerat min cykel utanför vårt hus har jag sett äckliga fimpar. och blivit irriterad. jag tycker inte om att rökare tycker att de kan fimpa var de vill. och jag tycker inte om att de tycker det är okej att förpesta allas luft. hur de vill när de vill. och att de tycker att det är en rättighet. mer än att det är en rättighet för alla oss andra att ha ren luft. jaja nog om det. hur som helst så listade jag ut - jag är listig ibland - att det måste var hyresgästerna som hyr kontoret i vår förening. så jag gick resolut in dit och frågade om det var de som fimpade runt hörnet. de var två och jag såg vem det var som var rökare. oturligt nog satt han i telefon. den andra killen sa att nej det var inte han för han rökte inte ens. då sa jag bra och gick därifrån. men jag kände mig cool. jag sa ifrån. jag tyckte inte att det var ok och jag sa det. jag brukar annars vara en sån där snäll en som mesar på och vill att alla ska tycka om mig. men inte idag.

kortet ovan visar den enda gång någonsin jag tyckt att vårt kakel är fint. och det är när bebis matchar. jag vill byta. vi har inte råd. tråkigt.

vill även tipsa om en fantastisk blog som gör mig glad. under solen.

im way to tired to translate tonight... its about me getting angry with smokers. and about me finally putting my foot down. at least a little bit. and being proud of it.

also id like to recommend a fabolous blog under solen.

onsdag 17 september 2008

mitt nya hår


jag klippte mig igår. page. tog bort minst 20 cm. känns konstigt. som om mitt kvinnliga försvann. fast så är det så klart inte. och det är fint. och så skönt. undrar hur länge det tar tills det är mitt hår igen.

jag funderar mycket nu. på vad som är menat med livet. vad det är som är viktigt och vad det är jag ska göra. ska jag fortsätta på samma spår eller ska jag byta. det är lite läskiga tankar. samtidigt som de kan vara väldigt befriande.

det jag funderar mest på är om jag ger bebis det bästa liv hon kan få. kan jag göra något bättre eller är det bra som det är. borde hon få bo i hus eller funkar det bra med lägenhet. kan jag hjälpa henne på något sätt. jag älskar henne så hårt och vill henne bara det allra bästa. och då pratar jag inte prylar utan självkänsla och kärlek.

had my hair cut yesterday. page. she took of at least 20 cm. feels strange. as if my woman hood left with the hair. i know thats not the case but still. but it feels so good. and it looks quite nice. just wondering when it will be my hair again.

spendning a lot of time thinking at he moment. mostly on the meaning of life. what it is that is important. and what i should be doing. should i countinue on mu current path or should i change direction. scary thoughts that at the same time are liberating.

mostly however i am thinking about whether or not im giving baby the best life she can have. could or should i do anything better. or are things good the way they are. should we live in a house or is a flat ok. can i help her in any way. i love her so deeply and i really want whats best for her. and im not talking about possesions. im talking about self-esteem and love.

söndag 14 september 2008

helg igen


verkar som att jag bara hinner skriva på helgen numer. eller det är då jag tar mig tid.

bebis får dricka ur glas numer. eller ett plastglas. det går riktigt bra. ibland vill hon röra med skeden i glaset. eller hälla innehållet på tallriken. men mest dricker hon. och det går jättebra. så nu vill hon inte dricka ur någon töntig pipmugg längre. blir jättefrustrerad och vill dra av locket när vi ställer fram den.

imorse var vi i lekparken. där var barn som var lika gamla som bebis och alla gick på dagis. då kände jag mig utanför. borde jag inte känna mig priviligerad som kan ha bebis hemma? för jag är glad att vi inte behöver ta tag i det där än. hon träffar barn ändå. i lagoma mängder. punkt slut.

jag behöver en ny garderob. hur löser man det när pengar saknas?

seems like i only have time to write during week-ends.

baby gets to drink out of a glass these days. or a plastic cup. it works out great. but sometimes she wants to stir in it with a spoon or poor the insides onto her plate. but most of the times it works perfectly.

this morning we went to the play ground. and all the other kids in her age all go to nursery. and i felt left out. shouldnt i feel priviliged to have baby at home? cause im happy we dont have to deal with all of that yet. she meets other kids anyways.

i need a new wardrobe. how do you solve that when moneys short?

söndag 7 september 2008

helg

å vad det är härligt med helg. vi får vara hela familjen tillsammans. det bästa jag vet. förra helgen var vi i dalarna. då fick bebis plocka sin egen lunchpotatis. den här helgen har vi tittat på när maken sprungit halvmaraton. och mest haft det bra.

i veckan var jag på finlandskryss med jobbet. första och sista gången för mig. jag har alltid varit så glad att jag kunnat säga att jag aldrig åkt. men nu är det slut med det. fast det var trevligt ändå. trots allt knas runtomkring. men som sagt. ska jag till helsinki igen så blir det med flyg.

idag ska jag titta på löparskor. har börjat springa. tre gånger i veckan. en kortare runda som ska utökas imorgon. det är skönt. särskilt i kombination med cykling till och från jobbet. jag måste röra på mig. och gratis är gott som min fina vän i gbg säger.

i love week-ends. the whole family together. its the best thing i know. we spent last week-end in dalarna and baby got to pick her own lunch potatoes. this week-end we watched husband run stockholm half marathon. and its been good.

last week i went on a cruise to finland with work. first and last for me. ive always been happy to say ive never been on one. but i cant do that anymore. but we hade a good time. despite all thats going on around you. but if im going back to helsinki itll be by air.

today im going to look at running shoes. ive started running. three times a week. its a shorter track which will be expanded tomorrow. it feels good. especially in combination with cycling to and from work. i have to exercise. and 'free taste good' as my good friend in gothenburg would say.