torsdag 27 november 2008

adventstid kom

vissa i familjen är väldigt förtjusta i den igår inköpta luciatågsljusstaken. jag med. mini blev väldigt besviken när vi la ner den i lådan igen och sa att vi måste vänta i två dagar. väldigt opedagogiskt. jag vet.nu har vi bakat pepparkakor två kvällar i rad. kvällens blev lite bättre än gårdagens plåt som brändes. men vi lär så länge vi övar. det här är första året vi gör en egen deg. hurra för oss.

mini loves her new adventlighting. not sure if this is just a swedish thing but we put different kind of lights in our windows from the first of advent. normally the sunday four week-ends before xmas.

weve also made ginger bread. last nights batch was not as good as tonights. as you can see they got burnt. but they still taste good.

söndag 23 november 2008

ledig varannan fredag

så har jag gråtit färdigt. för denna gång. helgen har varit fantastisk. från och med nu är jag ledig varannan fredag. och det är underbart.jag började min helg med att åka på taxinge slotts julmarknad. vi gör det varje år min vän från universitetet och jag. trots att vi nu har gått där i säkert fyra fem år hittar vi alltid något nytt att shoppa. i år köpte jag en fin handsnidad trägaffel och en sked. och ett par mohairraggisar. väldigt sköna.sedan på kvällen kom våra vänner från göteborg hit. de har varit här tills nu och vi har haft det så gött som hon skulle säga. så mysigt. våra minisar leker så bra ihop. det är 10 dagar mellan dem och de är jämna i utvecklingen vilket innebär att de kan leka på lika villkor. så kul. vi har varit ute i snön. för det kom en hel massa till oss i stockholm i helgen. vi har bakat. vi har surrat och vi har sovit och jag har stickat - färdigt benvärmarna - och sen har vi ätit och myst en hel massa. men oj vad jag saknar det redan. men sån är jag. gråter alltid när jag måste lämna. att lämna vänner är det absolut värsta jag vet. men vi har haft det bra och jag får njuta av minnet. och se fram emot nästa gång. tack för att ni kom och lyste upp vår tillvaro.from now on i have every other friday off. it feels great.

i started off with a day at a xmas fair at taxinge slott. me and my good friend from uni. weve been there for the past four to five years but we still find new treasures every year. lovely.

and friday night our good friends from gothenburg came to visit. theyve been with us until now and i miss them alreday. our girls are born ten days apart which means they play very well together. weve been out in the snow. weve been baking eating talking playing and just having a great time. and i always cry when friends leave. in fact its the worst thing i know to say good bye. but ill live on the memories of a great week-end. for a long time to come. and look foreward til next time.

torsdag 20 november 2008

mönsterkonstruktion och annat

usch det är så tråkigt. alla bilder är numer tagna på kvällen när jag är hemma och då är det mörkt och det innebär bilder med konstigt ljus. det tycker jag är tråkigt.

en strumpa och en benvärmare är färdig. kanske tar bild på de imorgon. för då är jag ledig. hurra. julmarknad är det dags för. den årliga. lite korv och lite godis. och ett par strumpor i cashmere.jag har nu gått min mönsterkonstruktionskurs tre gånger. första gången var hemsk. andra gången var mindre hemsk och tredje gången var ok. aldrig hade jag kunnat ana att det var så mycket matte bakom ett mönster. och att det sedan är en massa saker som bara är så. det har jag fasligt svårt att acceptera. jag vill ALLTID veta varför jag gör saker. men på den här kursen får man inte veta det. man bara gör.

idag fick mini ett paket från pafa och amo. ett par byxor låg däri och en inplastad bild på dem satt på baksidan. mini blev jätteglad. hon vet vilka de är nu. det är så häftigt.
förutom det vet hon även hur man sminkar sig. det är ju en viktig kunskap. jag har bara använt mascara till för typ två år sedan. nu har jag utökat till ögonpenna, concealer, ögonskugga och rouge. en faslig massa saker att hålla koll på. tycker jag. men mini är på g.
my pictures are so boring these days. its dark when i go to work and its dark when i get home. so the lighting is all funny.

im taking a pattern making class and the first two times were horrible. this last time was ok. but i truly never knew there was so much math to pattern making. and that there are so many things that just have to be a certain way for no good explainable reason.

mini got a package from pafa and amo (grand parents) today. it had som nice corduroy trousers in it. and a picture of them. mini knows who they are now and it makes both of them and her very happy.

she has also figured out how to put on make up. and i am definately not the best teacher.

lördag 15 november 2008

snart är det jul


vissa av oss tycker om smör mer än andra. det var bara lite lite kvar så vi lät henne hållas. dåligt jag vet.

jag har två stickprojekt på gång just nu. dels ett par minisockar till sysslingen. och sedan ett par benvärmare till mig själv. men benvärmarstickningen går för långsamt. jag är inte bra på att låta saker ta tid. i min stickaffär har de satt en lapp i kassan och där står att om man stickar minskar man hjärtfrekvensen en hel massa. det stämmer inte på mig. jag blir stressad av att sticka. för jag måste bli klar.


sen har jag en massa andra små julprojket på gång.
  • köpa röd och vitprickig vaxdux
  • måla krukor med fil så att de ser gamla ut och sätta hyacinter däri
  • sy en julstrumpa åt mini
  • sy ett överkast åt mini, ett enklare lapptäcke som jag hittat hos house on hill road
  • köpa jullakan till vår säng, hittade jättefina rutiga på åhléns
  • köpa julklappar - ska börja idag!
  • och baka. det ska vi göra tillsammans med bästa vännen om bara några minuter. hon har med sig sin kompis med bebis. mini kommer att storkna av lycka när hon får träffa bebisen. hon älskar bebisar.
det kändes inte så jobbigt längre med mina små projekt. jag kanske klarar av det ändå. det handlar väl mest om att komma igång gissar jag.

det jobbigaste coh tråkigaste projektet är att rensa våra köksskåp och det är mer än dags för det. kanske imorgon.

some of us like butter more than others.

ive got two knitting projects on the go at the moment. i want them both to be finished. who ever said that kniting is calming didnt know me.

and than theres all the little xmas projects
  • buy a red and whitedotted pvccloth
  • paint pots with yoghurt so they look old and plant hyacinths in them
  • sew a xmas stocking for mini
  • sew a quilt for mini, an easier one that ive found at house on hill road
  • buy sheets for our bed that look xmassy
  • buy xmas presents - starting today
  • and bake xmas saffron bread. together with the best friend that will arrive any minute now with her friend and baby. mini is so exited about this. she loves babies.
didnt feel all that bad now that ive typed it all down. just get to get going i guess.

the most boring project of them all is to clean out our kitchen cupboards. maybe tomorrow.

söndag 2 november 2008

en mini helg

det här har varit en sån där helg som gör att jag återigen undrar vad vi gör i den här staden som vi bor i. det har varit så mysigt. vi har varit i dalarna hos farmor och farfar. vi har varit i skogen och plockat blåbärs och lingonris. huggit en minigran åt mini. nystat garn och stickat miniraggisar till nyanländ syssling. bakat kakor och ätit god mat. läst en massa böcker och bara haft det bra. i ett annat tempo än vanligt.

kan vi inte alltid få ha det så här. eller skulle jag bli galen då.

this has been the kind of week-end that makes me doubt our reasons to stay in this city. weve had such a nice time. weve been in dalarna to visit the grandparents. weve been to the woods to collect a mini xmas tree for mini. lingonberry and blueberry sprigs. wound wool and knitted little thick socks for our newest family member. and baked cakes and eaten lovely food. read books and had a good time. all in a different beat.

cant we just have it this way all of the time. or would that make me go crazy.