lördag 31 januari 2009

samma fast nytt

vi har inte varit särskilt förtjust i vårt badrum sedan vi flyttade in för över tre år sedan. men vi har inte haft råd att kakla om. däremot har vi funderat på sån där kakeldekor men tänkt att det är för svårt. jo pyttsan. det tog totalt några timmar. vips hade vi ett nytt badrum. och det bästa av allt är att ingen märker att vi gjort nåt. det kan ju i och för sig tolkas på två sätt. att vi är fåniga och gjort det i onödan eller att vi gjort ett sånt fantastiskt jobb att man tror att det alltid sett ut så. jag väljer det sista alternativet.
före

efter
och ja. det ligger en blöja ovanpå papperskorgen.

för övrigt har jag inte orkat ta tag i mitt tänkande. i alla fall inte på riktigt. jag vet att jag måste göra något annat. bara inte vad. jag vill använda mig själv på bästa sätt. inte slösa bort mig på någon som inte ens uppskattar mig. och då pratar jag inte om maken. eller mini heller för den delen. jag pratar om den plats jag spenderar större delen av min tid.

vi väntar med spänning på besked från makens skola. i slutet på februari får vi svar. eller han får svar. vi andra två hänger med på köpet. bara en hel månad kvar. hjälp. vad månde det bliva.

jag har hunnit sy en kjol till mig och ett par byxor till mini också.weve put up tile decor in our bathroom. so now its white with yellow floors rather than white with a terracotta border and yellow floors. we like it a lot.

im trying to figure out what to do with my life. have heard that a lot of women in my age go through this kind of crisis. i just need to figure out what i want. hopefully ill have an answer soon enough.

onsdag 28 januari 2009

varför

varför gör vi saker som vi inte vill. varför går vi till ett jobb dag ut och dag in. heltid. varför. när vi egentligen vill ha mer fritid. mer tid med familj. mer tid med vänner. mer tid för det som är det vi vill göra. som kanske bara är ett fritidsintresse. varför gör vi så. det är ju ändå ett val vi gör. ett aktivt val. vi väljer att tjäna pengar. troligen för att upprätthålla en livsstil som omgivningen kräver av oss. eller som vi tror att omgivningen kräver av oss. bryr omgivningen sig egentligen om vad vi gör. och omgivningen är det dom andra eller är det dom vi bryr oss mest om. de som kanske allra mest vill att vi ska vara vi.

jag bara undrar. har inga svar. men vill hitta svaren. de måste ju finnas därute. någonstans. och nu ska jag leta. aktivt. det är mitt löfte. till mig själv.

söndag 25 januari 2009

en kudde

idag gjorde jag en ny kudde. vi har gått från att ha ett vardagsrum med gula och röda accenter till ett vardagsrum med gröna och blå. men mina föräldrar var här och de märkte ingen skillnad. så det är nog mest vi som ser den dramatiska förändringen. sånt är det. men vi är nöjda och det är bra.

imorgon är jag ledig. hemma med mini alldeles själv. maken är i skåne. och gör sista intervjuerna för att komma in på sin drömutbildning. jag är jättespänd. han är mer avslappnad. och tur är väl det. det är ju trots allt han som ska prestera sitt allra bästa imorgon. och inte jag. men jag vet inte hur jag ska klara av att vänta på att han ska ringa. och hur jag sedan ska klara av att vänta ända till slutet av februari på besked om det gick vägen eller inte. det kan förändra våra liv. eller inte. vem vet. vi pratar som sagt inte om det förrän vi vet. och jag är så dålig på sånt. vill gärna ta ut allt i förskott. men den här gången har jag varit riktigt riktigt duktig. faktiskt. men nu när det är så nära vill man bubbla över bara lite. men jag ska hålla mig.

changed the colourscheme of our living room. from reds and yellows to greens and blues. its really soothing actually.

ive got the day off tomorrow. husbands in a different part of sweden doing tests for the education of his dreams. i so wish he gets it this time. fingers crossed.

måndag 19 januari 2009

på fel plats

igår när vi kom hem deppade jag ihop totalt. det kändes som om jag bara var fel. att jag inte alls passar in här där vi bor. och jobbet. det orkar jag inte ens tänka på. men att säga att jag har måndagsångest är en underdrift.

vi hade en så bra helg. vi var ute mycket och mini utvecklar sitt språk i en rasande fart när hon får så mycket uppmärksamhet. så klart. och vi bara är. jag får vara bara jag. inga fasader eller låtsas utan bara jag. det får jag väl här också men det är inte så ofta man går omkring en hel helg i underställ och fleecejacka här i stockholm. det är liksom inte legitimt. av någon underlig anledning.

jaja nu känns det i alla fall lite bättre. och vi har ju en massa spännande saker framöver med utbildningar i andra städer som maken sökt. men det vet vi inget om förrän i slutet av mars. men jag ska stå ut. och vänta. och leva i nuet. som jag är så bra på. eller hur det nu var. men lite bättre har jag blivit. tills dess att vi vet ska jag njuta och minnas helgen som var.
coming home after a great week-end is always tricky. it always makes me wonder if were doing the right thing and if were in the right place. and i was quite depressed last night.

but today it feels a bit better. we have a few things to look foreward to apart for real life. and life - what i call real life - is great. i just need to figure out what i want to do. not with the rest of my life but with the next few years. but until i know ill look back at this week-end and enjoy the feeling it brings.

fredag 16 januari 2009

varannan fredag igen

oj vad vi har det bra. igår efter jobbet satte vi oss i bilen och åkte de fyra timmarna upp till dalarna. idag har vi vaknat till vackert väder och en god frukost.

jag och maken har tagit två turer med långfärdsskridskorna på en klarblank is. som vi inte behövde dela med någon. helt underbart. vi hoppas på fint väder även imorgon och lite mindre kyla kanske. idag var det -19 på vår första tur och -15 på vår andra.

nu väntar snart dagens sjätte mål som blir en hemgjord smörgåstårta. mums. lite andra matvanor här men när det bara är en helg funkar det prima.

life is good. last night we left stockholm for dalarna. this morning we woke up to a tasty breakfast.

today me and husband have been out skating twice on an empty lake with clear ice. gorgeous.

soon were having our sixth meal for they day and its only five pm. but as its only for the week-end well manage.

tisdag 13 januari 2009

du är fullkomlig

tack fantastiska susanne under solen. här har vi haft en skön kväll. gardell har pratat på datorn och vi har löst korsord och sytt. så bra.

jag är lite trött på jobbet. fortfarande. det är inte bra att vara ledig så länge. man kommer liksom på hur trevligt det är att vara hemma. att ha en massa tid över för både familj och pyssel. det är dåligt att komma på det. för då vill man ju bara ha mer av det. en massa mer. och det är ju inte helt enkelt att lösa det. ganska svårt faktiskt. om man inte är miljonär då. och det är inte jag. trisslotterna jag fick i julklapp gav bara en vinst på 50 kronor och det kommer man inte långt med nu för tiden. tyvärr.

men jonas han är bra han. han säger så bra saker. jag skulle önska att han pratade med mig en liten stund varje kväll. sa sina smarta saker. och sina roliga saker när jag behövde det. jag måste nog lyssna en gång till för att förstå.

du är fullkomlig.

lördag 10 januari 2009

litet blir stort

den här gången tänkte jag vara lite smart och börja litet. eller jag försökte tänka så. men det gick väl som vanligt så där. en grytlapp blev ett täcke. som inte är helt färdigt men nästan. och jag har använt den fina snedslån. som min fina syster trodde att man använde som hylldekoration.jag vill verkligen inte jobba just nu. det var så skönt att vara ledig och att bara få vara med familjen. att skrutta runt och göra lite vad man kände för. ibland är vardagen tung och jag undrar om inte den här veckan var jobbigast. trots sina ynka 3,5 dagar. sen har min bästa kollega varit sjuk också. och sånt är ju alltid tråkigt. vi är två tjejer på en avdelning med nio killar. det är konstigt men det blir verkligen en helt annan jargong då. lite spännande faktiskt. hur det där funkar. vi har börjat med albumet igen. vi är bara 1 år och 3 månader efter. känns väl så där. men ikväll ska vi sätta in alla bilder. hjälp vad tiden gått. hon har blivit så stor. lilla lilla mini. det är helt fantastiskt. hon sätter ihop små meningar. den senaste. tack tonten gocka mjau. som betyder tack tomten för dockan och katten jag fick i julklapp. underbart.

tried to be smart an start small. but small isnt my cup of tea. a pot-holder turned into a quilt. and i got to use my bias tape as well. im quite pleased with it as its my first attempt.

i really dont feel like working at the moment. the holiday was so nice and long. and i adjusted to a life were i did whatever i pleased.

were doing the album at the moment. mini has grown so much in the last year and a half. obviousely. her latest sentece is thank santa goll miau. thanks santa for the doll and cat i got for xmas. gourgeous.

måndag 5 januari 2009

snedslå

ikväll har jag och maken gjort sex fantastiska meter snedslå.

först klippte vi till 14 nästan lika stora remsor i 45 graders vinkel. väldigt jobbigt.sedan sydde jag ihop dem medan maken nålade.när det var klart pressades sömmarna isär.sedan var det dags att dra bandet genom den fantastiska snedslåmaskinen.sex fina färdiga meter grönprickig snedslå.
nu krävs bara ett bra projekt att använda den till.

tonight me and husband made six lovely meters of home made bias tape.

now i just need a good project to use it on.

gott nytt år

vilken ledighet. så fantastiskt underbart. jag kan nästan tänka mig att flytta till den lilla by där mina svärföräldrar bor. och det vill inte säga lite det ska ni veta. vi har haft det så bra. och syster och svåger kom upp och firade nyår med oss. jättemysigt. det faktum att mini är kär i svåger gör inte saken sämre.

det nya året i lite bilder.
vi räddade en fågel som flög in i fönstret.
mini läser en bok.
på väg till hästarna. inbäddad i fårskinn liggunderlag och filt.
tittar efter pappa i fönstret.
ett fantastiskt hus.
på skidor med syster.
nyårseld.
och nu hoppas jag på att detta år blir lika bra som det som just passerat. med lite kringelkrokar. men det är ju så det är. annars skulle det bli trist.

gott nytt och god fortsättning.