måndag 29 juni 2009

semester ett

orkar egentligen inte skriva. men ändå gör jag det. vi har haft en helt underbar vecka. sol varje dag.

kalaset blev så bra. alla hade det bra och maten blev god och trots att alla inte kände varandra sedan innan så blev det bra. vi har fina vänner vi.
sen var vi i dalarna. badade på en alldeles egen ö tre dagar på raken. åh vad det var ljuvligt. vi åkte på auktion också. men jag har nog aldrig någonsin varit på en sån dålig auktion. en stor besvikelse var det. synd. men det ges nog fler tillfällen i sommar.sedan var vi på bröllop. mini var med sin moster min faster och farmor. de hade det jättebra. och vi hade det fantastiskt bra. massor med underbara människor som bara var härliga. och så den fina bruden som är en gammal kär vän. och jag höll tal. det ni. det är inte illa det.men nu är jag tokallergisk. jag hatar gräs. jag vet att det är starkt men jag gör verkligen det. det bara rinner och rinner i näsan och jag blir arg. jättearg. så det så. men det är sol och det är bra. fast att jag jobbar igen.


the first holiday.

fredag 19 juni 2009

födelsedagskort

nu är vi snart i fas. tror jag. men riktigt säker kan man ju inte vara. kortet till mini är i alla fall klart. och maken har slagit in alla paket.

nu ska vi åka till moster och morbror och fira midsommar med dem och några andra vänner. det blir mysigt.

glad midsommar!


birthday card

torsdag 18 juni 2009

dockan

nu är det bara en dag kvar tills mini och jag fyller år. ikväll syddes en docka. med mönster från black apple. hon har tofsar och blommig klänning. vi får se om hon går hem. eller om hon hamnar i stora högen med mjukisdjur. mini har aldrig idkat mjukisdjur eller snuttefilt. hon nyps när hon ska sova. helst mammas hand. det är ju lite mysigt. tycker jag. men det tycker ju inte alla andra. vi får se hur det går på dagis.ikväll hade vi låtsaskalas med mormor och morfar. då gjorde vi en rulltårtstårta. det var riktigt gott. faktiskt.

och nu är jag ledig. mer än en vecka. det känns helt ofattbart och alldeles fantastiskt. jag ska få bara vara med min fina familj i 10 dagar. vi ska göra vad vi vill. och jag får pyssla. i alla fall lite. det blir bra det.


the birthday doll.

måndag 15 juni 2009

alla får påsar

nu har vi gjort påsar till de som kommer på kalaset. med små presenter i. mini har hjälpt till att fylla dem. det blir bra.

vi gjorde påsarna från ett helt vanligt a4. det var ett ganska lagomt projekt.

nu ska jag mysa i soffan med maken.


everybody gets a bag.

söndag 14 juni 2009

tårtkalas

idag hade vi kalas för vänfamiljen eller familjevännen. hon fick marängblåbärstårta. mums.

idag är jag trött. lyckades bli förkyld i fredags. och imorgon är det måndag igen. fast den här arbetsveckan har bara fyra dagar och sedan är jag ledig en hel vecka. underbart.

har massa syidéer i huvudet. men det får vänta.

här laddar vi annars för kalas. planerar mat och annat. det blir nog bra. vi delar ju dag. mini och jag. 2 och 32. det är stort. tiden bara rinner.


cake party.

onsdag 10 juni 2009

sommarklänning

sydde en enkel sommarklänning ikväll. men sommaren känns långt borta. det har regnat hela dagen idag och det är grått. då blir jag också grå. jag är extremt väderberoende.

imorgon ska jag tillbaka till karriärcoachen. undrar vad vi hittar på imorgon. jag har fått göra ett till test. får se vad det visar.

men nu ska jag äta glass istället. med banan och oboy.


summer dress.

tisdag 9 juni 2009

flaggkalas

nu har jag och maken gjort 27 flaggor som ska vaja från taket på födelsedagen. tillsammans gjorde vi även fyra meter prickig snedslå. det blev bra ihop.

också justerade jag dressen igår och det blev bättre. så nu känns den bra också.idag var jag jag. för första gången på väldigt länge. jag har inte varit jag. men nu har jag en idé och är full av glädje. jag är full av glädje. glädjen är tillbaka. och jag har en idé. som morbror gav mig. vi får se vad det blir. men jag har börjat. och är på väg.

tack morbror mini.

måndag 8 juni 2009

gräslök


vi fick hemodlad gräslök i kruka när vi var hos farfar sist. mini älskar gräslök. så fort balkongdörren står öppen springer hon ut och tar ett strå. mums.

jag har gjort ett par köpenhamnsbyxor till. också gjorde jag en liten byxdress också. men det blev lite smalt framtill så jag har justerat. får prova imorgon och se om de blev bra. för nu sover mini.

hon sover inte middag längre. eller ibland gör hon det. men oftast inte. och det går riktigt bra. hon är extremt energisk timmen innan sömn. men det är ju mest ett desperat försök att hålla sig vaken.

jag söker jobb. det känns bra. och lite läskigt samtidigt. men jag hoppas att det blir bra till slut. det är bra med karriärcoachen. ska dit igen på torsdag. den här gången måste jag hamna rätt. för som min fina grannvän sa: ju fler dumma jobb man jobbar på desto större är risken att man tror att det är en själv det är fel på. och det är ju dumt.

torsdag 4 juni 2009

kalas

det regnar. och jag har varit sjuk. feber och magsjuka. men nu mår jag bättre. är bara lite trött fortfarande. det var mysigt att få kramar från mini som säger. mamma inte suk. mamma gad. mamma är inte sjuk. mamma är glad.

snart är det kalas. 2 och 32 år fyller vi. det är stort. vi har gjort inbjudningskort. de ska vi skicka ut snart. och häromdagen gjorde jag små shorts till mini. dock är det helt hopplöst att få henne på bild. hon är aldrig stilla.

och jag bävar inför dagis. det börjar i augusti. varför är jag en sån mesig mamma. hon kommer säkert lära sig en massa bra saker. men jag tycker inte om de stora barnen. stora barn är ofta snåla. de slåss och knuffas. eller så var det i alla fall på min tid. och så kanske det inte är längre.