fredag 29 januari 2010

syjunta

häromdagen hände något fantastiskt. jag och min väninna var och köpte garn på odenplan. och vi fick så bra kontakt med hon som sålde garnet. det slutade med att hon bjöd med oss till sin syjunta. det kändes väl lite småhemligt. men vi bestämde oss för att åka. trots att det var på helt andra sidan stan och vi inte kände någon eller visste nåt. min väninna visste inte ens hur man stickade vid det här laget.

så igår var det dags. vi var pirriga. hur skulle det vara. vilka skulle vara där. vad gjorde vi två egentligen på tåget på väg dit. men oj vad det var underbart. en kväll med nya människor. alla med handarbete i handen. det var något av det bästa jag gjort på riktigt länge. syjunta. jag vill bara rekommendera det varmt. det är balsam för själen. kvinnor som kommer samman och bara sitter tillsammans. ett samtal som bara flyter. mina krav sänktes. garden släpptes. det var bra. och jag vill ha mer.

dessutom stickade min väninna en halv sjal. perfekt.

knitting with other women. do it.

torsdag 21 januari 2010

jag stickar

jag visste inte att jag kunde sticka så här jämnt. men det kan jag tydligen. och mönsterstickning till och med. det är ett långt projekt. och jag ska försöka låta stickningen vara arbetet. inte stressa tills det är färdigt. vi får se om jag klarar det.

blev erbjuden ett jobb igår. ett jobb som jag verkligen vill ha. men villkoren är så konstiga att det bara inte går. och det känns så fel. jag som ofta är missnöjd med min situation. och som längtar efter något annat. som kan se det där som är bra. men inte fånga det.

jag önskar att jag vågade mer. vågade vara mer fri. vågade lyssna till mig själv. till mina behov. mer än att leva upp till samhällets krav. samhället som jag ju är en del av. och upprätthåller genom att maka in mig i mallen av hur det ska vara.

jag vill våga mer. lita till mig själv.

im knitting regular knitting. and im making it work. this time around ill try not to stress it.

was offered a job yesterday. a job i really want. but the conditions are too odd. and it feels wrong. as im not happy as is.

i wish i was more free. wish i dared to listen to my heart. for once.

söndag 10 januari 2010

new york present

syster och svåger var i new york över nyår. jag fick den här finfina boken när de kom hem. i love.
jag gjorde den här lilla kaninen. som vi egentligen skulle ge till nya låtsaskusinbebisen axel. men se det gick inte. den är minis. och axel får inte den. mini ska ha den själv. så vi får helt enkelt hitta på nåt annat.

å en sak till. mini säger de mest underbara saker just nu. utdrag från badkaret häromdagen:
var är min snopp?
du är tjej och har ingen snopp.
lång tankepaus
när jag blir vuxen får jag en snopp.

sister and husband went to new york for new years. she got me this lovely book with patterns of soft toys. made a bunny for a baby thats soon arriving. but no. its minis. so we need a new plan for the baby.

lördag 2 januari 2010

tvåändstickade vantar - par 3

så var de äntligen färdiga. ena vanten var klar i somras. den andra har legat i min stickpåse halvfärdig i flera månader. men nu finns ett par. en stor anledning till den långa pausen var att maken sa att mini inte får använda såna där vantar. de är ju för fina och kan bli förstörda. vad är det då för vits att sticka. jaja nu används dom. i all fall hemma. och jag har rätt att ge mig på ett nytt projekt. vill göra minis rum roligare. funderar på marmoleum golv i olika färger. får se om jag får igenom det. och sen vill jag göra blommor på väggen men det kanske är överkurs.

det har varit så skönt att vara ledig. länge. och en hel dag kvar. våren bara måste bli bättre jobbmässigt. och en operation stundar. men det blir bra. har gjort det förr så inget som skrämmer. inte så värst mycket i alla fall.

sov gott.

finally finished these mittens that have been left in my knitting bag for over 5 months. plan to make minis room more fun. see if i can get it approved by the chief.

xmas holiday has been good. now i just need to sort the job situation.

sleep tight.