lördag 27 februari 2010

muffinsbjudning

snart ticker klockan då är muffinsarna färdig.

jag blev bjuden på muffins idag. mini hade fixat själv. snuvat mazarinformar i köket och fyllt de med duplomuffins. jättegott.

mini invited me for muffins today. she made them all herself. and they were delicious.

söndag 21 februari 2010

lördagkväll och pannband

igår hade vi sällskap av en vän. ingen festival. ingen tv alls. bara prat. och musik. det var skönt. och mitt i alltihop kom maken på att han måste göra sina armhävningar. han följer ett program. men det gick ju också bra.
just nu har jag mani på pannband. stickade ett puderrosa igårmorse. men det var verkligen inte min färg. så nu har jag gjort ett brunt istället. det blev bättre. och nu har jag påbörjat ett grått åt min syjuntevän. då blir hon glad. hoppas jag.

och kanske kanske att jag hinner sticka en liten bebisväst till en nykomling i vänskapskretsen. dit ska vi på torsdag. hoppas jag hinner. han är bara en vecka så det blir en väldigt liten väst.

saturday night in company of a good friend. husband is on a push up program. so in the midst of conversation he just started doing them.

and im into making headbands at the moment. so far ive made two this weekend. just started on my third for a friend.

and hopefully ill have time to make a knitted vest for a week old baby boy. that were meeting for the first time on thursday.

tisdag 16 februari 2010

semmeltisdagen

idag har vi bakat minisemlor. mums. och sen rullade vi köttbullar. så nu är jag lite trött. tur då att man får sova.

jag går och väntar på garn och mönster från usa. ska sticka en mössa. när filten väl är klar. och på torsdag är det syjunta igen. det ser jag fram emot.

minis fotsulor har börjar hårdna. ett tecken på att hon inte längre är bebis. sorgligt. och fantastiskt. i ett enda hjärtslag.

today we made semlor. its a sweet wheat bread with cardamon. inside it is a mix of the bread marzipan and cream. and its topped with wipped cream and a nice powder of icing sugar. yummy.

im expecting a hat pattern and yarn from the us, cant wait.

and today i realised that my baby is no longer a baby. she is a child. the soles of her feet are starting to harden. joy and sadness all in one single heartbeat.

måndag 15 februari 2010

att pyssla tillsammans

jag hämtar mini halv fyra på förskolan varje dag. i princip. sen vi kom hem idag fram till klockan halv åtta ikväll har jag stickat och mini tejpat. tejpa kan man göra i evigheter. vi pausade så klart för en fika och sedan middag. men annars har vi tejpat och stickat i nästan fyra timmar.

mini tejpar paket rosetter och kort. och lite i allra största allmänhet. och det är mysigt. att sitta och pyssla tillsammans med sitt barn. som snart passerar två år och åtta månader.

i picked mini up from nursery half past three today. and from then til half seven ive been knitting and shes been tapeing. pretty much non stop. only a quick break for fika and dinner.

i love creating with my child.

söndag 14 februari 2010

hjärtans dagen

idag har maken och jag varit tillsammans i nio år. kära hjärtanes vad länge. fast det känns inte så. och jag hoppas att vi har långt kvar tillsammans.

en kort dagen till ära.

och nu ska vi gå ut i snön och leka. även fast det är grått ute. och kanske ta en sväng till stadsmissionen. jag hoppas på barnböcker. vi får se.

it's cheesy i know. but today we celebrate nine years together. made a card to honour the occasion. and now we're off out in the snow.

torsdag 4 februari 2010

två timmar

på två timmar hinner man med mycket. tvätta och hänga en maskin. handtvätta fyra bh:ar. byta lås i ytterdörren. läsa igenom nya stoff och stil katalogen medan man dricker en kopp te och äter en chokladmuffins. och klä om en pall med fårskinn.nu bär det av till minis förskola där jag ska jobba idag.

plenty of things can be done in two hours. laundry. handwash. change locks. read a magazine whilst eating chocolate muffins. and upholster a stool.

all before going to minis nursery to work.