tisdag 28 september 2010

att fatta beslut

ett beslut är i alla fall fattat. det blev svarta skor. och ett par naturfärgade stövlar. med päls i. väldigt fina. om jag får säga själv. och det får jag ju. 

sen är det det där andra stora. usch. eller yippie. vi får börja redan nästa vecka om vi vill. och samtidigt som vi vill av hela våra hjärtan. så känns det så läskigt. för det som blockerar mig är tanken på att det kanske inte blir något alls. och då är sista utvägen borta. och det blir ingen mer person i vår familj.  och den tanken skrämmer mig. så enormt mycket. 


och sen finns ju alltid det där lilla hoppet. att det bara ska bli. på vanlig väg. trots sjukdom. trots operation. trots många misslyckade försökt. och sen har vi världens finaste redan. hon den där underbara. som jag bara älskar så hårt. svårt.


if we want we can go ahead with ivf as soon as next week. and all i can think about. what if it doesnt work. what if we burn the last bridge. and it pains me. so much.
 

måndag 27 september 2010

svåra frågor

 
livet är fyllt av svåra frågor.  igår innan jag somnade kände jag mig så där härligt värdelös. som jag tror att bara jag kan. efter en jobbig natt med konstiga drömmar var känslan kvar. så jag sprang ett varv i området. rensade huvudet lite.

när jag kom hem tittade jag in på kavats hemsida. kavat gör numer damskor. helt svensktillverkade. och de är underbara. hur som. i lördags köpte jag ett svart par av de vackra skorna ovan. men idag såg jag att de finns i brunt. så vad gör jag nu. byter in mina svarta mot ett par bruna. eller behåller de svarta. mycket tuff fråga.

en fråga som är tuff på riktigt ska vi ta tag i i eftermiddag. ivf. första mötet. 2,5 timmar kvar. och jag bävar.

black or brown shoes. thats the question of the day. 

de fina bilderna har jag lånat av kavat. hoppas att de är ok med det.

torsdag 23 september 2010

dagens tips

Finnish DVDs - The Station Agent 
jag älskar min man. han hyrde film åt mig igår. som jag kunde titta på idag. jag började med the station agent. både skratt och grått. blandat. skönt. precis vad jag behövde idag.

i love my husband. he rented some movies for me yesterday. today ive watched the station agent so far. laughed and cried a bit. it felt good. 

onsdag 22 september 2010

tipsonsdag

ok. det här blir bara ett tipsinlägg. för nu måste jag tipsa. 

först ska jag tipsa om att maria har en utlottning. inte för att jag egentligen vill ha fler att tävla mot. jag vill helst bara vinna själv. men ändå.

jag vill inte att det ska vara dubbelt radavstånd. jag blir så trött. men det är en ny redigerare. och jag vet inte hur man löser det. hurra för google. nu använder jag firefox istället och då funkar det.

ok. nästa tips. jag har hittat en helt fantastisk blog. akan-kakan. den som inte blir glad av att läsa den är konstig. 

och mitt sista tips är. om du kan. gå på massage. det är så skönt. och välgörande. jag är helt mosig nu. och nu är det dagisdags. hur ska jag orka. 

if youre only reading english this one is no good for you. but i can tell you that the box above is from my late grandfather. and the contents is from my grandmother.  and it will soon be used to make little purses or something like that.

tisdag 21 september 2010

förkläde

tack vare maria har jag äntligen hittat en fiffig bildhanterare. tack maria.

idag sydde jag ett förkläde till mini. hennes första reaktion när hon såg det var. då måste vi baka muffins mamma. och eftersom jag är rätt trött på chokladmuffins. som är det som vi alltid bakar när vi bakar muffins. bestämde jag att vi skulle prova morotsochkanelmuffins. med fil i. och de var supergoda. 

så nu ska jag och maken svulla framför tvn. medans mini sover sött. 

made an apron for mini today. first thing she said when she saw it was. we have to make cupcakes. so thats what we did. with carrots and cinnamon. yummy.  

and thanks to maria ive finally found a place to make little mosaics. 

fredag 17 september 2010

måndagmorgon


som väntat var helgen god. den bjöd på lite debattstress och otrolig oro för det som nu skett i riksdagsvalet. men på det stora hela var det en bra helg. trots regn. vi plockade lite lingon. dåligt lingonår. stekte pannkaka över öppen eld vid vattnet ovan. och gungade.
mini har börjat med en ny grej. när hon gör nåt som hon inte får håller hon för ansiktet med handen. för då finns hon inte. helt underbart. här häller hon upp mer mjölk. fast att vi har sagt stopp.

om man råkar vara sysslolös. och vill se på när någon annan jobbar. då kan jag med värme rekommendera playmuji. så många fantastiska små uppfinningar. jag är extra förtjust i envelope maker. och drawing puzzle. får se när jag orkar ta mig in till stan och titta om de finns här.

back home after a relaxing weekend in dalarna. weve fried pankcakes over open fire. mini has started a new thing. she hides her face. or mostly her eyes. when she is doing things shes not allowed. i love it.

if youve run out of things to do. or if you want to watch someone else do the job for you. take a look at playmuji.

torsdag 16 september 2010

potatistryck

det är så mycket som jag skulle vilja hinna göra med mini. men tiden räcker inte alltid till. då är det tur att vi får sätta oss i bilen och åka upp till dalarna. för där finns tid.

sist vi var där testade vi potatistryck. det var väldigt populärt. tills mini kom på att man kunde använda fingrarna också. det var mysigare. helt klart. om bara några timmar sätter vi oss i bilen igen. härligt.

so little time but so much to do. i wish i could do everything with mini. but the time and strength isnt always there. thats why im so happy we have dalarna. cause we always make time there. and in a few hours were off again. and i cant wait.

onsdag 15 september 2010

kära hjärtanes vad jag är trött. och en liten magkatarr har jag lyckats få också. härligt. men nu är jag helt fri i två veckor. och sedan halvt fri i två veckor. tror att det kan bli bra så.

men helst skulle jag bara vilja må bra.

men idag blev jag lite lycklig. våra dörrar kom tillbaka. vi har levt utan garderobsdörrar sovrumsdörrar och toadörrar i över två veckor. och den som känner mig väl vet att det varit en stor uppoffring. till och med mini har önskat att dörrarna ska komma tillbaka. inte alls präglad av sin mor.

i am so tired. but now im off for two whole weeks. and after that ill be working part time for two weeks. hopefully that will get me back on track.

but despite that im happy today. all of our doors came home. theyve been at the painters. and today he came back with them. its been two painful weeks. even the loo door has been gone. so privacy is back. yippie.

tisdag 14 september 2010

en stor sej


vi har en stor tjej här hemma. idag ville hon äta tacos. så maken köpte ingredienser på vägen hem. hon plockade bort kvistarna på tomaterna helt på eget bevåg. sen sköljde hon dom under rinnande vatten.

efter maten skrev vi ett brev till farmor och farfar. jag får säga vilka bokstäver det är. och hon skriver. ibland vet hon till och med själv vilken bokstav det ska vara. så fin.

jag undrar bara hur man ska göra för att det inte ska bli för mycket. så att det fortsätter att vara en lek. utan att bli ett krav. kanske är det bara att fortsätta låta det komma när hon själv vill. och inte ta upp det.

today mini decided what we should have for dinner. she also cleaned the tomatoes.

after dinner she wrote a letter to her grandparents. with a little help from me.

söndag 12 september 2010

tips

foto: karen sato
oj vad jag skriver inlägg. kan inte vara rätt.

men jag hittade världens mysigaste butik. bara genom att klicka mig vidare från fru mju till fröken p till ankimade och sedan googla på yoshiko tsukiori. då hamnade jag hos washimatta som har en fantastisk liten butik. tejprullar som inte är av denna världen. jag vet vad jag kommer att använda på mina paket framöver.

i love blogs. they take you to the most amazing places.

lördag 11 september 2010

prioritera mig själv

i förrgår fattade jag ett beslut. så nu har jag en paus från jobbet. till att börja med i två veckor. sedan får vi se. det skrämmer skiten ur mig. och stressar mig något vansinnigt. samtidigt som jag är enormt lättad.

jobbet har tagit all min energi. utan att ge mig något tillbaka. jag är alltid för lojal. för effektiv. för social. för hjälpsam. för mycket helt enkelt. och nu har jag varit för mycket för länge. och nu orkar jag inte mer.

så nu går jag in i pausläge. förhoppningen är att jag ska orkar tänka framåt. på vad jag vill göra. egentligen.

sedan vi målade om sovrummet har jag en ny arbetsplats. och den är vid fönstret. och just nu kan jag se löven skifta färg. vi går mot höst. viloläge.

ive finally stood up for myself. put my foot down. so now im going to have some time off work. to find me again.

and ill be sitting at my new space. in front of the window. looking out at the trees. that are slowly shifting colour to prepare for autumn.

torsdag 9 september 2010

kalasmat

just nu blev jag väldigt sugen på kalasmat. väldigt sugen. istället blev det mcd ikväll. vi var efter tidsmässigt och vissa av oss var väldigt sugna på att gunga. och då var det en smidig lösning. märker ni hur jag försöker rättfärdiga besöket till mcd. galet.

frestar med lite kalasmat istället.

imorn har jag en intensiv dag. möte med nya kollegor. intervju. kräftskiva med jobbet. och slutligen en date med en gammal allra bästa vän. intensivt. men härligt. hoppas jag.
i wish it was summer all over again. holiday and summer foods. only 9 months away. summer that is.

tisdag 7 september 2010

hon är så söt när hon sover

idag har vi varit hemma. halva dagen var. mini har varit sjuk. hon är så liten då. fast att hon är en stor tjej nu. det säger hon jämt. för jag kan inte sluta kalla henne mammas bebis. och jag vet att det är fel. men jag kan inte sluta. för så länge jag inte har en annan bebis är hon min bebis.

och jag älskar min bebis.

i love my three year old baby.


måndag 6 september 2010

loppisfynd

jag kan tyvärr inte skryta med att jag är en loppistjej. jag imponeras ständigt av alla andra som gör en hel massa fynd. men själv orkar jag inte riktigt. jag är lite för lat för att se igenom allt krafs och hitta det där fantastiskt fina.
men en vän drog med oss på en stor loppis. och där hittade vi hunden med stort H. svansen vickar när han går. eller rullar fram.
och när vi väl var där så hittade jag pussel och lite annat. bland annat det här spelet. eller vad man ska kalla det. det är små kort med en bild och ett ord. och sedan en massa bokstäver för att skriva ordet. och det är ju alldeles perfekt. för mini är inne i en djup bokstavsfas. den har pågått sedan i våras men har helt klart intensifierats under sommarmånaderna. så nu skriver vi sol kaka paraply och annat skoj. och hon ser själv på vilket ord bokstäverna formar. så piffigt.

så nu ska jag ut på loppis. och leta fler spel och pussel.

im not known for my thriftshopping skills. im a bit too lazy to do great finds. but a few weekends ago a friend took us to a big car boot sale in the country. and i found this lovely dog and a jigsaw and a letter game. brilliant for mini who is getting more and more interested in using letters. so now i need to do some more finds.

onsdag 1 september 2010

varför är livet så svårt. varför är det fyllt av en massa dumma val. och varför vet jag aldrig vad jag vill. jag vet bara vad jag inte vill. vad är grejen med det. det är ju bara dumt.

vi bor i lägenhet. men rakt över från oss står ett litet litet hus. gammalt och väldigt oansenligt. men vi har alltid sagt att när det någon gång blir till salu. då måste vi vara med. enda grejen är att vi bor ganska så nära stan. typ jättenära. vilket också innebär att priset är därefter. så frågan är. hur mycket vill man ha ett hus. när man egentligen bor i lägenhet och älskar att resa för pengarna som blir över. usch. svårt är det.

hur viktigt är det för ett barn att få bara springa ut på gräsmattan. är det viktigare att få vara med sina föräldrar typ jämt. eller vad är viktigt. jag har alltid bott i hus. tills jag fick bestämma själv. sen dess har jag bott i lägenhet. jag är lite mörkrädd.

ja så där står vi. just nu. och med lite inspiration från mamma grön kommer en bild för ganska exakt tre år sedan.