tisdag 31 juli 2012

pausmusik

här har vi VÄLDIGT lata sommardagar. jag skapar ingenting. känns lite konstigt. men mest skönt. och kanske kanske  har jag nosat fram en liten affärsidé. med hjälp av flera goda vänner. tack älskade ni som orkar lyssna på allt mitt babbel. 

om du klickar på bilden skickas du till lite skön pausmusik. och ett litet tips. gå och se take this waltz. väldigt fantastisk och fasligt sorglig. jag grät när jag gick därifrån. men ändock.


summer paus.

söndag 22 juli 2012

välkommen birgitta

igår köpte vi fina birgitta från 1961 som malmsten gjort. hon stod i ett hus i norra ängby och nu har hon flyttat hem till oss. vi tog bort spegeln som hörde till. det är ett sminkbord egentligen. och edith var överlycklig när hon kom hem idag och såg att hon fått ett alldeles eget skrivbord. men hon var lite ledsen över att köket nu får flytta ut.

först fyllde hon lådorna och sedan skrev hon ett brev till lillasyster viola. det stod kram pus till viola från edith. och så hade hon ritat studsande hjärtan på framsidan. 

carl malmstens dressing table birgitta. edith is over the moon as she is now the owner of a desk.

torsdag 19 juli 2012

de här små fina händerna är redan sex månader. och vid varje måltid sitter de ihop på det här sättet. de dunsar i bordet ibland. och ibland bara vilar dom. precis så här.

little hands.

onsdag 18 juli 2012

var skåpet ska stå

med lite tid kärlek ilska och tålamod går det mesta till slut. maken har målat. och idag kom det upp. allt är inte lika smidigt när man har en understimulerad femåring och en trött sexmånaders med på såna här projekt. men attans vad bra det blev. tycker i alla fall jag.

newly painted cabinet in place.

tisdag 10 juli 2012

miniträdgård

det växer och gror i vårt lilla trädgårdsprojekt. spenat rädisa korriander tomat persilja och vinbär. och en hel massa jordgubbar också. väldigt lyxigt. 

ibland känns det inte alls som att vi bor i lägenhet. känns som att vi bor på en gård. med skog och allt. ibland alltså.

urban gardening.

söndag 8 juli 2012

kärleksbrev

av bästa sorten. med alldeles egna ord.

best love letter ever.

auktionsfynd

för länge länge sedan såg jag ett skåp i en tidning och tänkte att ett sånt ska jag ha någon dag. visste inte var skåpet skulle vara eller hur jag skulle få tag på det men skåpet skulle bli mitt. på ett eller annat sätt. jag har scannat blocket i några år nu. till och med svärisarna har letat åt mig. utan lycka. 

tills nyligen. skåpet skulle komma på auktion i dala-järna. så vi åkte dit. med pirr i magen. tänk om det skulle bli någon annans. då skulle jag inte bli glad. inte alls. 

men efter en lång auktion blev det vårt. tillsammans med ett litet skrivbord till vårt sovrum. hurra. nu ska vi bara få hem det. det blir några som får åka tåg när det är dags för hemfärd. gissar att jag är en av dom. och bebisen den andra.

skåpet kommer att landa i flickornas rum. 

great finds at a village auction.

måndag 2 juli 2012

trädgårdsdrömmar

om jag någon gång får en trädgård så ska den ha snöbollsbuskar. var i garsås på nygårdsannas utförsäljning och såg den här helt underbara busken som nog mer liknande ett träd när jag tänker efter. 

än så länge har vi valt bort trädgård. men jag tänker att jag kan spåna på en potentiell trädgård ändå. och vad den ska innehålla. för när jag blir en si så där femtio då får jag en trädgård. tror jag. 

garden dreams.

söndag 1 juli 2012

libertyklänning till edith

jag älskar liberty's tyger. något av en passion jag har. jag använder dem till lite allt möjligt. kläder. kuddar. filtar. lampor. typ så. 

sist vi var i england hittade jag betsy j. och jag bara visste att edith skulle få en klänning i det. hon är egentligen inte en tjejtjej. hon är en trummis. som min syster brukar säga. en cool tjej. hon är lite modigare än andra tjejer. sen är hon pipig ibland också men på det stora hela är hon ganska cool. och hon älskar sig själv. det är nog det jag gillar bäst. 

hur som helst. en klänning blev det från systrarna meedoms bok för större barn. och efter lite justeringar från ursprungsmönstret blev det riktigt fint. tycker jag. och hon med.  

betsy j and a pattern from the meedom sisters made a fine dress.