söndag 30 januari 2011

mössvantochhalsdukshållare

jag är fortfarande sjuk. läste om influensa på vårdguiden och jag kan pricka av vart enda ett av de fina symptomen. suck. men då kan man tänka tillbaka på ett av alla fina projekt som fixades över julhelgerna. som legat i iphoto och väntat. med lite hjälp av svärfar gjorde jag och maken en fiffig hållare till minis alla mössor och vantar och halsdukar. 

vi använde en gammal golvlist blompinnar från lanthandeln och lite lim. 




och simsalabim. nu sitter den där så fint i hallen. och har helt sonika ersatt de jobbiga småspikarna som bara ville trilla ner hela tiden. 
 we made this very clever holder for all of minis hats and mittens over the christmas period. so much better than the nails that were there before.

fredag 28 januari 2011

ett litet magnetprojekt

jaha. som om det inte vore nog att mini varit sjuk i en och en halv vecka. nu är det min tur. feber och hosta. nåväl.

häromdagen gjorde jag ett litet magnetprojekt. fick magneter av en vän. lite vit lackspray och simsalabim så har man små magnecylmagneter. det är inte de starkaste magneterna. men de duger just nu.
now im ill. this seems to be a never ending story. but the other day i made little black magnets into white magnets. and i like them.

onsdag 26 januari 2011

här är det sjukt

hemma hos oss har sjukdomen nu huserat i två omgångar. först lite kräksjuka förra veckan. och nu galet hög feber. och när man sovit så mycket man kan sova så måste man ju hitta på nåt. i alla fall när man är tre. så igår började vi projekt nalle. mini ritade en nalle. med ögonfransar. första gången jag ser det på hennes bilder.
sedan valde hon ut tyg. först ett huvud. sedan en hals och sist en kjol. jag broderade dit mun och ögon. notera att det inte är öron som sitter på huvudet utan armar.
så här efteråt så inser jag att det hade varit finare att brodera detta på en tröja. så det får bli nästa projekt. men hon är nöjd. och det är huvudsaken.  

mini has been ill for nearly a week now. so yesterday she made a drawing of a teddy. and today we made it in the fabric shed chosen. 

fredag 21 januari 2011

det blir tomt

jag håller mina svärföräldrar med projekt när vi ses. innan jul gjorde jag och svärmor det här granhjärtat. och trots att resten av julen är borta kan jag inte med att ta ner det. har ingen aning om vad jag ska ersätta det med. har inget att ersätta det med. stort och grönt och härligt. ett hjärta.

i tend to keep my in laws busy when we meet. before xmas me and my mother in law made this heart. with a little help from hubby and father in law. and now i have no clue as to what to replace it with. so its still there. even though xmas is long gone. 

söndag 16 januari 2011

längtar sommar

jag längtar sommar. friare liv. enklare liv. samtidigt är vintern med sitt mörker ganska skönt. så länge man kan ta det lugnt. och det är ju som bekant inte min starkaste sida. men jag jobbar på det. 

men december var härligt.
i long for summer. life is so much easier in the summer. but winters nice to. when i find the stregth to do nothing. which unfortunately doesnt happen very often. 

but i loved december.