tisdag 23 december 2008

god jul

kvällen före dopparedan. och jag är ledig. i en hel massa dagar. så skönt. äntligen. som jag har längtat.julstrumpan är sydd och fylld med paket. alla paket är inslagna. granarna är klädda. bordet står dukat för morgondagens frukost. sängen är bäddad med nya rena lakan.

kan det bli bättre. tror inte det.god jul.

night before xmas. and im on holiday. for a long time. lovely.

xmas stockings just been finished. xmas presents wrapped and under the tree. tables set for tomorrows xmas breakfast. and the bed is made with nice new clean sheets.

can it get any better. dont think so.

merry christmas.

söndag 21 december 2008

huvudvärk

mini provar mina gamla röda lackskor.

nu har jag haft huvudvärk fyra dagar i sträck. och trots att min fina väninna sjukgymnasten masserade mig på vår lilla grötkväll igår har spänningarna inte släppt. snart blir jag galen. jag vill inte ha migrän på julafton. det är inte kul.

nu ska jag jobba två dagar till. sedan är jag ledig. i nästan två veckor. det är både välbehövt och välförkänt. om jag får säga själv.

att börja jobba igen har inte bara varit enkelt. jag sörjer fortfarande tiden jag missar med mini. och jag känner mig frustrerad över att andra ska styra över mitt liv på dagarna. den dagen någon ger mig lösningen till hur jag ska slippa den frustrationen kommer att vara den tredje bästa dagen i mitt liv.

i mellandagarna får maken besked om han går vidare till steg tre av fyra. så nog är jag spänd för det med. det blir så av bara farten. också blir jag spänd för att vi har haft besök av svärföräldrarna. för jag vill verkligen att de ska trivas här. även i stockholm. fast att de tycker att det är lite läskigt. också är jag spänd för att det är jättemycket på jobbet. osv osv.

men om två dagar. då. då får jag leva igen. och sen bär det av till lugnet och dalarna. jag längtar.

ive had a nasty head ache for the past four days and its getting kind of tiresome now. wish it would pass soon. im not in the mood for a head ache come xmas eve.

but i only have to work for two more days and than its xmas holiday for almost two weeks.

its been hard do adapt to working life again. id much rather spend time at home with mini but im well aware of the fact that thats not an option at the moment.

but in two days ill live again. and in four days we had back to dalarna. i cant wait.

onsdag 17 december 2008

annans tävling

[adventskåp.jpg]
nu har villa hemmet en tävling. och ovanligt nog vill jag vinna...

idag har mini varit med moster och morbror hela långa dagen. de har haft det jättebra. men jag gissar att morbror kommer att somna så snart han kommer hem. hon ville att han skulle vara med henne HELA tiden. hon älskar honom. och jag tror att han älskar henne tillbaka.

maken har varit på nya tester i skåne. jag orkar inte tänka på det längre. blir det så blir det. lite så tänker jag. förra gången blev det för mycket tänkande och då blev jag helt knäckt när det blev ett nej tack. det kommer jag säkert bli nu med men jag ska försöka att låta bli.

jag är så glad att jag har varannan fredag på fredag. jag orkar knappt med imorgon. men det är bara att bita i det sura äpplet och jobba på. snart är det jul. det blir bra.

today mini have spent the whole day with her auntie and uncle. and theyve had a great time. but i belive uncle will fall asleep as soon as a steps inside the door. shes been bossing him around real good.

husbands been at some more tests in skåne. well see how that goes but were keeping a low profile until we know.

i am so happy that friday is my every other friday. i cant cope for to more days. but soon its xmas. thatll be good. real good.

måndag 15 december 2008

julklappen färdig

jag har sugsår på insidan av min överläpp. så fokuserad har jag varit de senaste timmarna. men nu är hon klar. katten. och fin blev hon. tycker i alla fall jag. sen får vi se om mottagaren blir lika förtjust. men jag hoppas det.pepparkakshuset är också dekorerat. fick en liten kick av mamin maailma och förpackningen. skönt.men jag är så trött nu för tiden att jag får spel om det inte vänder snart. men på söndag är det dags. säger de som vet. då ska det äntligen bli ljusare igen. annars blir jag nog deprimerad. och det vore ju trist. men nu ska jag sova. och jag hinner lägga mig innan tio. hurra.

tisdag 9 december 2008

vad saknas

om man erbjuder pepparkaksdeg kan man få mini att göra saker hon inte vill. som att tex prova en klänning OCH stå upp. det är stort det. men eftersom hon vet att man sitter när man äter så satte hon sig raskt ner för att få deg. så det var lite svårt ändå.men vad saknas. vill göra fickor men vet inte hur det ska se ut. har fastnat lite. den ska så klart sys upp och pressas och jag vet inte allt men ändå.

jag och maken har för ovana att säga f*ck när saker inte går som vi vill. maken har skärpt sig och säger det inte längre men jag kan inte sluta. och ikväll sa mini f*ck. eller en version av det. så nu måste jag verkligen sluta. riktigt dålig mamma.

och en bild på en halvfärdig katt. mönstret fick jag från nunu doll. som för övrigt gör väldigt konstiga dockor. jag förstorade mönstret till a3. blev bättre så. usch. jag är så trött på kvällarna nu för tiden att jag vet inte vad. jag blir stressad om jag inte kommer i säng vid nio. vilket jag aldrig gör. dumt att sätta en sådan gräns då. men sån är jag.

men nu ska jag lägga mig och läsa. sjön utan namn. den är bra.

xmas dress for mini is almost finished. just need a few more details. but what are they.

made a cat for mini. its going to be a xmas present. now it just needs eyes nose and mouth. seems like i have a lot of half finished projects going on.

me and husband tend to use the word f*ck when things dont go our way. and since we have some one that repeats our every last word thats not such a good thing. tonight she said it for the first time. and i really need to stop saying it. now.

and i am so tired these days. its dark when i go to work and then its dark again at two. i hardly ever see daylight. its real hard.

so now im off to bed to read a book.

torsdag 4 december 2008

20 dagar kvar

idag kom ett brev på posten. från farmor till mini. ett par fina vita raggsockar. farmor är bra hon.
här hemma har vi pyntat litet advent. det blir så mycket trevligare. känns ljusare fast att det minsann inte alls är ljusare.
mini är särskilt förtjust i bubbe och nge. snögubben och änglarna. de pussas ofta.

imorgon åker vi till våra vänner. det ska bli så mysigt. det var ett tag sedan vi sågs. sedan vi fick barn så har det blivit längre mellan gångerna. men när vi ses är det som om det var igår. och det är lyx det. vi ska sitta och surra. gå ut och leka. och kanske ta en liten promenad in till stan. och jag är ledig imorgon för det är varannan fredag. hurra för det.

today mini got a letter in the mail from her grand mother. with home made socks.

its so much nicer now that weve decorated with a little bit of advent. and we try to light candles a bit more.

tomorrow were going to visit our friends. they live in a small town four hours from here. i cant wait. even though we dont see each other very often its like yesterday when we do meet.

and tomorrow is my every other friday off. lovely.