tisdag 19 maj 2009

köpenhamnsbyxor

i köpenhamn hade alla fina blommiga byxor. jag med. lättpåverkad som jag tydligen är. sen sydde jag ett par till mini också. när jag ändå höll på. köpenhamnsbyxor minsann. med lite resår i midjan och mindre resår vid fötterna.

idag är en dålig dag. och imorgon börjar jag min karriärscoaching som skulle betalats av jobbet. men som jag nu betalar själv istället. så kan det vara. men usch vilken jobbig process det är. den behövs så klart. men det är jobbigt ändå. jag får gå ner på djupet med vem jag är och vad jag vill. och dessutom be andra om feed back. inte bara lätt och skojsigt vill jag lova. otålig är en. strukturerad en annan. och de bästa - lyhörd och känslig. även om min känslighet kan driva mig till absolut vansinne ibland är det den av mina egenskaper jag värdesätter högst. men jag skulle inte bli ledsen om jag lärde mig kontrollera den ibland.

torsdag 14 maj 2009

week end away travel bag

så blev det en liten necessär från weekend sewing. grönt innertyg och ett svartvitblommigt yttertyg. om jag orkar någon dag i framtiden ska jag även ge mig på en mindre variant som ska fungera som sminkväska. men det här projektet har dragit ut på tiden så jag är lite less. minst sagt.

igår gick min väns far bort. eller hem. det beror på hur man ser det. jag tänker hem. och ändå gör det så ont. jag vet hur jobbigt hon har det. och jag vill verkligen inget hellre än att hon ska få vara glad. och lugn. och trygg. det är vad jag vill. men nu kommer alltid en liten bit av henne att saknas.

och i nästa andetag gnäller jag om mitt jobb. hur går det där till egentligen. jag fattar det inte. vi har så mycket bra saker. men ändå orkar vi inte med att uppskatta dem. eller jag kan byta ut vi mot jag. men det blir så jobbigt då. på riktigt och allvarligt.

men jag är tacksam. tacksam för min familj. tacksam för älskvärda vänner. och tacksam att jag ändå har ett jobb. eller nej det är jag nog inte egentligen. jag skulle gärna vara hemma med mini. faktiskt. så konstig och annorlunda är jag.

och alla projekt som ligger och väntar. jag blir matt bara jag tänker på dem. kanske måste skriva ner dem i en bok. fast då blir det ju en sån där eländes lista igen. som jag ska försöka trappa ner med. vi får se.

måndag 11 maj 2009

borde

jag borde söka jobb. jag trivs inte där jag är. men samtidigt så är det ju ett jobb. och egentligen ett bra jobb till och med. men jag mår inte bra där. och borde söka mig vidare. men det är ju så svårt. och så jobbigt. tänk om jag hamnar på ett till ställe där det är knasigt. tänk om jag inte är tillräckligt bra. och inte duger. usch jag mår illa bara jag tänker på det. blir lite stressad. och det är ju dumt. att bli stressad över nåt som inte ens hänt ännu.

det blev bra i dalarna till slut. det var mysigt och lugnt. och sen hade vi hela söndagen hemma och det var också lyxigt.

men nu tänker jag på min fina fina vän som har det väldigt jobbigt just nu. och jag önskar av hela mitt hjärta att jag kunde sätta stopp för det som sker. spola tillbaka tiden. cancer är det dummaste som finns. så onödigt. älskade vän. jag älskar dig och finns här närhelst du behöver mig. alltid.

fredag 8 maj 2009

morr

vi är i dalarna. och jag gick med på att åka under förutsättning att jag fick sy en massa. det lovade maken och tog med alla mina sysaker. till och med symaskinen. MEN han glömde en ganska viktig sak. som underlättar när man ska sy. tyg. så jag får inte sy. då slipade jag ett trädgårdsbord istället. då började det regna. allvarligt talat.

dessutom har vi en tre veckors godispaus. som bara pågått i 4 dagar och 21 timmar. livet är inte rättvist.

tisdag 5 maj 2009

ruby's bloomers

köpenhamn

köpenhamn är utan tvekan min bästa avkopplingsstad. jag trodde att vi valt fel när vi av snålhetsskäl valde köpenhamn över london. men så snart vi var där insåg jag varför. det är en fantastisk stad. så avslappnad. ingen attityd. man kan bara vara. sig själv. och ingen bryr sig särskilt. så har man alltid sagt om stockholm. men jag tycker inte riktigt att det är sant. i köpenhamn är det sant.

kanske spelar det även in att jag och maken fick alldeles egen tid. bara vi två tillsammans. det är bra. något jag rekommenderar alla föräldrar. jag vet att vi har det extra lyxigt. med barnvakt åt alla håll och kanter. men kan man så ska man. vara bara själva lite grann ibland. få bara vara. det är underbart. och så viktigt.

jag älskar köpenhamn. och jag älskar min man.