onsdag 30 september 2009

jag bara undrar

hur kan den ena veckan vara helt fantastisk och alldeles underbar när nästa vecka faller platt på första dagen. och sedan fortsätter att sjunka för varje dag som går. jag förstår inte.

hur kan ett företag suga ur en all energi man har. jag tycker att det är underligt. och jag försöker om och om igen att vara som en gås. låta det bara rinna av. men jag är ju ingen gås. jag är en svamp. inte en flugsvamp då men en sån där fin svamp som växer i vattnet. en sån är jag. och allra helst suger jag åt mig det negativa. det som är positivt passerar obemärkt förbi. varför är det så.

och alla mina projekt som ligger och väntar. vante nummer två. kudde nummer fyra. handledsvärmare. mössa. sjalen. två par byxor till mini. sätta ljung i ytterkruka. allt det får snällt vänta. på bättre tider. för de kommer. någon dag.

söndag 27 september 2009

ett litet kök

vilken vecka! och helg sen efter det. helt underbar. jag är helt salig i hela kroppen. på riktigt. jag och min kära familj har så fina vänner. helt underbara är dom. vi fick två helt spontana besök i helgen och de var så bra. jag älskar spontana besök. och sen är minis kök äntligen färdigt. hurra.

och vi var lediga i fredags. eftermiddag i hagaparken med vänner. sedan middag på restaurang med mini och vänner. igår plockade vi äpplen. massor av äpplen och sedan härliga vänner på besök hela långa dagen. och idag fick vi äta brunch hos nya vänner. och sen när vi var på väg hem ringde några andra goda vänner. de kom hit och fikade. sedan kom föräldrarna och åt middag med oss. jag borde vara helt slut och alldeles matt. men jag är bara lycklig. bara bara lycklig. tänk att få vara så rik. tack alla ni fina vänner som gör livet så värt att leva. puss!

söndag 20 september 2009

min fina syster

sydde en kjol åt syster. jag älskar min syster. väldigt mycket. hon är som jag. fast en helt annan. det är underbart. och lite jobbigt ibland. men hon finns alltid där. precis som jag gör för henne. hon är den som är ärlig. och den som är sann. fast att det kan göra ont. hon är den som bär när det är tungt. och den som skrattar när livet leker. samma skratt. samma höga skratt.

jag älskar dig min syster.

i love my sister.

lördag 12 september 2009

tillbaka till lugnet

å vad livet är gott när vi är där vi är nu. jag kan väl inte säga att tempot är annorlunda. men nåt är det. kanske den höga höstluften. kanske bara det att hösten faktiskt redan är här och hälsar på. eller så är det helt enkelt livet bortom staden.

vi har plockat 60 liter lingon. igår plockade vi lingon med peter lemarc skrålandes ur bilen. så får man väl inte göra egentligen. det ska ju vara tyst i skogen. men det var så härligt. och han är ju så bra. särskilt starkare än ord.

annars är jag ovanligt ambivalent just nu. vad ska jag välja. jag har väl inte presenterats med ett konkret val ännu. men vägarna bär dithän. vi får se. jag håller alla dörrar öppna.

60 litres of lingonberries

söndag 6 september 2009

klänningen som fick ta tid

flera flera veckor har det tagit. först en provklänning för att känna vad som kunde förbättras. sedan den riktiga som arbetats med steg för steg. allt för att uppnå så bra resultat som möjligt. jag är väl inte helt hundra nöjd. men det blev bra. och den är fin till mina stövlar. så jag kan nästan låtsas att det är en höstklänning. trots att det nog mer är en klänning för sommaren. mönstret är simplicity 2591.

livet i övrigt är rörigt. eller snarare. det håller på att ta form. jag blev kontaktad om ett jobb. som sedan inte visade sig vara för mig. men nu ligger ett annat jobb och väntar. kanske på mig. eller på någon annan. men den här gången är jag förberedd. de ska inte lura mig in i något som inte är jag.

ångesten kryper fram ibland. men oftast minns jag hur man gör för att hindra den att ta plats. så nu önskar jag mig själv det bästa. vad det än är. den som lever får se. som farmor skulle säga.

new dress. and maybe a new job. life will guide me right.