söndag 28 mars 2010

söndag snart måndag

en härlig helg är till ända. fredagen var ledig. och jag har fått draghjälp från alla fina vänner. och det gör att jag vågar. tror jag. tack alla snälla ni som bara finns där och är. underbara ni.jag stickade färdigt ett pannband till en vän som jag är så galet stolt över. hon satte upp ett mål. och nådde det. bara genom att vara sig själv. och ärlig. all heder till dig. du är så värd det. och allt jag säger menar jag.

sedan sydde jag i knappar i minis nya kofta som mormor stickat. den blev så fin. jag imponeras av min mammas tålamod.och imorgon är det måndag. och jag ska starta företag. minsann.

a lovely week end has come to an end. and dear friends have pushed me in the right direction. thank you.

made a head band for a friend who i am extremly proud of.

and tomorrow its monday again. and i think i might start my very own company.

tisdag 23 mars 2010

ett lite större projekt

jag leker med en dröm. just nu är drömmen väldigt sann. vilket innebär att jag jobbar med den. men det är inte på riktigt. jag hjälper bara till. lite grann. eller mycket grann. vi får väl se. men jag tar inte betalt. jag testar bara mina vingar lite grann. och oj så härligt det luftar under vingarna. när jag flyger. det går ett sus genom hela min kropp. och jag är lycklig.

men så stannar jag upp. för sån är jag. och får lite panik. kan jag verkligen göra så här. jag. som bara är jag. klarar jag av det. vem vill ha min hjälp. och då vacklar jag. blir rädd. snubblar nästan.

men jag hoppas att många vill ha min hjälp. sen. när jag fått lite mer luft. så att det här blir något jag kan få göra. på riktigt.

who will be the wind beneath my wings.

tisdag 16 mars 2010

en liten idé

satt i ett alldeles vanligt jobbmöte igår. och vips satt en idé i mitt huvud. jag skulle göra en mjukisbil. kanske med en bjällra i. på sikt. så när jag kom hem kunde jag inte bärga mig. det var bara att köra igång. och så här blev det. fast den måste modifieras. men från idé till verklighet på några timmar. det är inte fy skam.

sen stickar jag på små bebisskor också. och de är så små och fantastiska. jag vill att de ska bli färdiga. men mottagaren anländer inte förrän i maj. så det är lugnt. trots att jag gjorde en färdig på bara två timmar.

ingen ro. ingen vila. men nu ska jag sova. sov gott.

came up with this idea in the middle of a business meeting. a soft car. might put a bell in it.

and im knitting little tiny baby shoes. they are adorable.

no rest for the wicked.

måndag 8 mars 2010

förändring


jag tycker inte om förändring. i alla fall inte sån där förändring som jag inte själv fått bestämma över. så imorse när jag skulle köpa ett nytt slkort blev det lite jobbigt. för jag ville ha ett i papper. och det fick man inte. man fick ett i plast. sl access. och man måste välja färg också. så där kvart över sex på morgonen. skitjobbigt. eftersom jag cyklar halva delen av året så känns det här med slkort så tillfälligt och då vill man inte ha ett i plast. det känns så definitivt. och inte visste jag hur det funkade heller. hur gör man med det där dumma plastkortet. när man åker buss till exempel. då kan man ju inte gå in där bak som man kan med ett vanligt busskort. i papper. jag hann bli riktigt stressad. tills jag var framme på jobbet. och insåg att det ju vara ganska bra ändå. förutom att man inte vet vilket datum det går ut. så nu har jag gjort små alarm i min kalender. så att jag vet när jag ska fylla på.

då var det tur att maken hade beställt halsband till mig. från lauren haupt. jättefina. tre stycken. fast det var väl inte meningen att jag skulle se paketet. men jag fick öppna det ändå. ett lite tröstpris. tack fina fina maken.

i dont like changes. at least not the ones im not in control over. so to get lauren haupt necklesses from hubby after a stressful morning was a very nice and welcome surprise.

söndag 7 mars 2010

trägen vinner

vännen fyllde 30 igår. och ett presentkort på spa är väl bland det bästa man kan få. men ack så tråkigt utseendemässigt. så jag skrev ut lite cupcakeflaggor hos lovelydesign och hängde på lite sytråd. vips blev det lite roligare.
och sen var det lampan. fina golvlampan som jag absolut skulle göra om till taklampa. men alla sura tanter - ursäkta mig - var så svåra. det gick minsann inte alls att göra som jag ville. var och pratade med fyra olika. på tre olika lampskärmsaffärer. och alla sa att det minsann inte gick. men gav jag mig. nej. för jag är mer envis än så. och nu sitter den där i taket. och är snygg. och den lyser upp precis så fint som jag tänkte. och jag löste det själv. så det så.

the moral of the story is: if you want something done do it yourself. this weekend ive made a little gift envelope and ive remodelled a lamp. to be exactly the way i wanted.

tisdag 2 mars 2010

oundvikligt

min kära väninna sa. du kan ju inte ge bort den första pojkdockan du gör. särskilt inte som mini älskar pojkar. eller framför allt män. så idag blev det en till. och han heter bobby. han har gröna ögon. mini såg skillnad direkt. och när jag frågade om mini trodde att axel kunde öppna sitt paket själv svarade hon nej. jag frågade varför. då tittade hon på mig som om jag var dum och svarade. det är ju dubbelknut.

so mini wanted one too. so today when i was off work i did another one. hes already been named bobby. actually hes the first doll to be honoured with a name. bobby has green eyes. and mini spotted the difference straight away.

måndag 1 mars 2010

till axel

imorgon ska vi träffa minis plastkusin för första gången. det är egentligen mosters mans systers bebis. men för oss är han en liten kusin. den enda vi har. än så länge.

så kvällen har gått till att göra en docka. jag har skrikit i ilska. jag och symaskinen kommer inte överens längre. men nu är han färdig. och jag är nöjd. han har skjorta på sig. som jag sydde små gula knappar på. vi får väl se om han går hem.

mössan blev färdig för flera dagar sedan. men jag lyckas inte fånga den på bild. ska fortsätta försöka.

imorgon är jag ledig. har sportlov med mini. så skönt. förutom att hon gått in i något av en trotsfas. jag hoppas den går över snart.

tomorrow were meeting minis pretend cousin for the first time. its aunties husbands sisters baby. and we cant wait to meet him.

made him a doll tonight. had an argument with the sewing machine. but it all turned out ok in the end.

tomorrow im off. to spend the day with mini.