söndag 29 juni 2008

hemma igen

efter en extranatt i barcelona är vi hemma igen. helt utmattade. flyget från palma var försenat så vi missade planet hem. fick sova över och ta första stockholmsplanet imorse. jag har, helt seriöst, aldrig längtat hem så mycket som jag gjorde nu.

och nu är vi hemma. hemma i vårt fina hem. som ser ut som vi vill. med våra saker. vårt hem. jag älskar mitt hem. där jag bor. men jag älskar också att vara på semester. sol värme och hav.

jag och bebis fyllde år. det var en fin dag. vi delar den numer. eller det har vi ju gjort sedan förra året. men i år var första gången vi gjorde det på riktigt riktigt. det blev en bra dag. jag ser nog redan fram emot nästa år. tror det blir lite lugnare då. kanske bara jag maken och bebis. vi får se.

jag som haft panik över att flyga med bebis hade som vanligt varit orolig i onödan. inte ett pip. hon sov dessutom minst en timme på varje flygning. vi gjorde fyra. hon var fantastisk. åt russin och kex. drack lite vatten ibland. helt opåverkad av tryck i öron.

hela resan gick så bra. förutom att allt kanske inte blev som jag tänkt innan. hade nog trott på mer gemensam tid med familjen. alltså min första familj. eller andra kanske den är nu. jag har ju en ny familj nu. till allra sista dagen. vi hade varit så duktiga. bebis hade inte bränt sig minsta lilla och jag var så stolt när vi packade ihop allt sista dagen. bara frukosten kvar. då får bebis en hel kopp te över sig. det tvistas om hur det hela gick till men jag gissar på mormor. oväsenligt nu. det har redan hänt. men ändå. efter mycket kalabalik. iskall dusch. isbitar. besök hos doktor kom bebis undan med ett bandage på foten och ett på låret. hon skrek i en timma. konstant. det var hemskt! men nu är hon glad igen. jag grät ikväll igen. har nog inte bearbetat chocken ännu. men hon mår bra och det blev inga blåsor. och vi är hemma nu. i sverige. där vi bor. och det är skönt. och nu ska jag sova. tills bebis vaknar imorgonbitti.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars lilla plutten! Fyfy, men ändå vilken tur i oturen. Usch jag ryser. Det måste vara så mycket större olycksrisk när man är utomlands. Min stora kille halkade på stengolvet när han hade badat i poolen när vi var på Menorca. Han åkte rakt in i kanten på ett bord med glasskiva över duken (vem har kommit på den grejen?). Det blev ett "hål" fem millimeter från ögat.

Det är så hemskt när de små gör sig så illa. Man blir liksom lam, yr och illamående.

Fyllde du 31? *tittar supernoga på bilden* Jag är 32. Haha. Då är vi ju nästan lika gamla!

/Cox

Anonym sa...

Vad mysig sängbilden var!
/Cox

lyckoskatt sa...

uppe med tuppen... ja det är fruktansvärt obehagligt när de gör sig illa när man är utomlands. särskilt när man inte alltid förstår allt de säger. jag och maken har bestämt att nästa gång vi är utomlands med bebis ska vi - det första vi gör - ta reda på var närmaste läkare eller sjukhus finns. då har man i alla fall lite på det torra.

fick din lille skrutt ett ärr eller gick det bra?

japp 31. kul att vi är lika. hur gamla är dina små?

Anonym sa...

Det blev ett litet ärr vid ögat, men inget man tänker på. Som en liten skrattrynka. Han fyller 6 i september och hon fyller ett i september.
/Cox (Direkt från krogen, imorgon bitti BVC! och sen bada? phu..)